Kokoskylling med aprikos- og ingefærdip
Lær hvordan du lager saftig kokoskylling servert med en smakfull aprikos-ingefærs dyppesaus. En enkel og smakfull rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 tsps. krydret salt
- 1/2 tsps. kinesisk femkrydder
- 2 ss Smucker's® kremet, naturlig peanøttsmør
- 1/4 kopp fettfri melk
- 1 1/4 kopper panko brødsmuler
- 1/2 kopp kokosflak
- 1 (1 lb.) pakke benfrie, skinnløse kyllingbryststrimler
- 1/4 kopp Crisco® Puritan rapsolje med Omega-3 DHA
- 1 (10,25 oz.) krukke Smucker's® aprikos lavsukker-gele, (1 kopp)
- 1 ss lett soyasaus
- 1/2 ts ferskpresset sitronjuice
- 3/4 ts mørk asiatisk sesamolje
- 1/2 ts finrevet ingefærrot
Fremgangsmåte
- 1Bland krydret salt, femkrydder, peanøttsmør og melk i en grunn skål. Bland brødsmuler og kokos i en annen grunn skål. Vend kyllingen i peanøttsmørblandingen, dypp den deretter i brødsmuleblandingen. Trykk godt for å dekke jevnt.
- 2Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Stek kyllingfiletene sakte for å oppnå jevn bruning, ca. 3 til 4 minutter på hver side. Tilsett mer olje etter behov.
- 3Bland syltetøy, soyasaus, sitronsaft, sesamolje og ingefær i en mikrobølgeovnsikker bolle. Varm i mikrobølgeovnen på høy effekt i 20 til 30 sekunder, eller til det er gjennomvarmt; rør om. Server varmt med kylling som dipp.


