Gin og tranebærsaus

Gin og tranebærsaus

Lær hvordan du lager en deilig gin and cranberry sauce. Perfekt til julemat eller festlige anledninger. En enkel oppskrift for smakfulle resultater.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer tranebærsaus (uten hele bær)
  • 2 unse gin
  • 1/2 unse fersk limejuice
  • 2 dråper bitters, for eksempel Peychaud's
  • En kvist fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 1Ta noe av den resterende tranebærsausen – unngå hele bær – og tilsett 2 spiseskjeer i en shaker sammen med gin, limesaft og bitters. Ha i is, rist kraftig i minst 30 til 45 sekunder, og sil gjennom en sil ned i et avkjølt coupeglass. Klem en kvist med rosmarin mellom håndflatene for å frigjøre aroma og julestemning, og legg den forsiktig oppå cocktailen. Skål for vellykkede rester.