Hello Fresh Mobile Banner
Ovnsbakte tomater

Ovnsbakte tomater

oppskrift på ovnsbakte tomater, en enkel og velsmakende rett som passer til enhver anledning. perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 1 spiseskje honning
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3/4 kopp rapsolje
  • 2,3 kg roma-tomater, delt i fire
  • 1 spiseskje tørket basilikum
  • 1 spiseskje kosher-salt
  • 1 teskje tørket hvitløkspulver
  • 1 teskje løkpulver
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje tørket italiensk krydderblanding

Fremgangsmåte

  1. 1For balsamico-vinaigretten: Bland eddik, sennep, honning, salt og pepper etter smak. Rør med en visp eller gaffel, og tilsett deretter olje i en tynn stråle, mens du visper kontinuerlig, til blandingen er jevn.
  2. 2For de ovnsbakte tomatene: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kle et stekebrett med aluminiumsfolie og fordel tomatene jevnt utover, slik at de får en jevn steking. Strø over tørket basilikum, salt, hvitløkspulver, løkpulver, pepper og italienske krydderurter, og sørg for at hver tomat er godt krydret. Drypp 1/4 kopp vinaigretten over tomatene, og pass på at de ikke blir overdekket.
  3. 3Stek tomatene i 45 minutter. (Dette er en rask steking, ikke en tørket tomat i ovn. Ikke snu eller ryst på brettet. Tomatene vil karamelliseres lett på toppen, mens bunnen forblir saftig.) Slå av ovnen og la tomatene stå i ovnen i ytterligere 15 minutter.