Frittgående fruktkake

Frittgående fruktkake

oppskrift på free range fruitcake, en frisk og sunn variant av den klassiske fruktkaken, perfekt for helgen eller festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp gule rosiner
  • 1 kopp currants
  • 1/2 kopp tørkede tranebær
  • 1/2 kopp tørkede blåbær
  • 1/2 kopp tørkede kirsebær
  • 1/2 kopp tørkede aprikoser, hakket
  • Skallet av én sitron, grovhakket
  • Skallet av én appelsin, grovhakket
  • 1/4 kopp kandisert ingefær, hakket
  • 1 kopp gullrom
  • 1 kopp sukker
  • 150 gram usaltet smør (1 1/4 stang)
  • 1 kopp upfiltrert eplejuice
  • 4 hele nellikspiker, malt
  • 6 allehånde, malt
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje malt ingefær
  • 1 3/4 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 egg
  • 1/4 til 1/2 kopp ristet pekannøtt, knust
  • Brandy til pensling og/eller sprøyting

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland tørket frukt, kandisert ingefær og begge zestene. Tilsett rom og la det macerere over natten, eller mikrobølge i 5 minutter for å rehydrere frukten.
  3. 3Ha frukt og væske i en ikke-reaktiv kjele sammen med sukker, smør, eplejuice og krydder. Kok opp under omrøring ofte, og la det småkoke i 5 til 10 minutter. Ta av varmen og avkjøl i minst 15 minutter. (Røren kan fullføres opp til dette punktet, deretter dekkes den til og oppbevares i kjøleskap i opptil 2 dager. Ta den ut av kjøleskapet og la den komme til romtemperatur før du fullfører kaken.)
  4. 4Varm ovnen til 325 grader.
  5. 5Bland de tørre ingrediensene og sikt dem inn i fruktblandingen. Rør raskt sammen med en stor tresleiv, og tilsett deretter eggene ett om gangen til de er helt innarbeidet. Vend inn nøtter til slutt. Ha røren i en 25 cm lang, non-stick loaf-panne og stek i 1 time. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne i midten. Hvis den kommer ut ren, er kaken ferdig. Hvis ikke, stek i ytterligere 10 minutter og sjekk igjen.
  6. 6Ta kaken ut av ovnen og plasser den på en avkjølingsrist eller et stativ. Pensle eller spritz toppen med brandy og la den avkjøle helt før du vender den ut av formen.
  7. 7Når kaken er helt avkjølt, oppbevar den i en tett, mattrygg beholder. Hver 2. til 3. dag kan du kjenne på kaken, og hvis den virker tørr, spritz den med litt brandy. Kvaliteten og smaken vil forbedres betydelig over de neste to ukene. Hvis du velger å gi kaken som gave, bør du være tydelig på at mottakeren er veldig heldig.