Brokkoli Rabe og Kikertepita-Pizzaer

Brokkoli Rabe og Kikertepita-Pizzaer

oppskrift på smakfulle pita pizzaer med broccoli rabe og kikerter – enkel, sunn og perfekt for en rask middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 stor bunt brokkolirabbi, grove og hullete stilker fjernet og resten hakket (ca. 9 kopper)
  • 1/4 kopp vann
  • 1/2 teskje tørkede hete rød pepperflak
  • 6 (15 cm) lommeløse pitabrød
  • 1 1/2 kopper hummus (oppskrift ovenfor)
  • 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost (ca. 57 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykk panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og kok brokkoli rabe, vend den med tang, til den er visnet. Tilsett resten av 1/4 kopp vann og pepperflak, og la det småkoke, delvis dekket, til brokkoli rabe er sprøtt-mørt og nesten alt væsken er fordampet, ca. 2 minutter.
  3. 3Smør pitabrød med hummus og topp med brokkoli rabe og Parmesan. Legg pitapizzaene på et stort stekebrett og stek midt i ovnen i 10 minutter, eller til kantene er gylne.