Linsesuppe med lam og mynte
oppskrift på smakfull linse- og lammesuppe med frisk mynte. enkel å lage, perfekt for en varmende middag. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 450 gram kjøttdeig av lam
- 3 store selleristilker, hakket
- 2 store pastinakker, skrelt og hakket
- 1 middels stor løk, hakket
- 6 hvitløksfedd, hakket
- 340 gram linser, skylt
- 4 bokser á 400 gram storfebuljong (eller mer)
- 1 boks á 800 gram hakkede tomater i juice
- 3 ½ teskje malt spisskummen
- 1 kopp hakket fersk mynte, delt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett lam, selleri, pastinakk, løk og hvitløk. Surr til grønnsakene er nesten møre, og lammekjøttet er gjennomstekt og begynner å bli brunt, mens du deler opp lammekjøttet med baksiden av en gaffel, ca. 15 minutter. Tilsett linser og rør om i 1 minutt. Hell i 4 bokser med kraft, tomater med juice og spisskummen. Kok opp suppen. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la småkoke til linse er møre, ca. 40 minutter. Overfør 2 kopper av suppen til en blender og kjør til den er glatt, og hell deretter tilbake i samme gryte. Bland inn 1/4 kopp mynte. Tynn ut suppen med mer kraft hvis ønskelig. Krydre suppen med salt og pepper. Server suppen i boller. Strø over resten av mynten, ca. 3/4 kopp.
- 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett lam, selleri, pastinakk, løk og hvitløk. Surr til grønnsakene er nesten møre, og lammekjøttet er gjennomstekt og begynner å bli brunt, mens du deler opp lammekjøttet med baksiden av en gaffel, ca. 15 minutter. Tilsett linser og rør om i 1 minutt. Hell i 4 bokser med kraft, tomater med juice og spisskummen. Kok opp suppen. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la småkoke til linse er møre, ca. 40 minutter.
- 3Overfør 2 kopper av suppen til en blender og kjør til den er glatt, og hell deretter tilbake i samme gryte. Bland inn 1/4 kopp mynte. Tynn ut suppen med mer kraft hvis ønskelig. Krydre suppen med salt og pepper. Server suppen i boller. Strø over resten av mynten, ca. 3/4 kopp.