Linsesuppe med lam og mynte

Linsesuppe med lam og mynte

oppskrift på smakfull linse- og lammesuppe med frisk mynte. enkel å lage, perfekt for en varmende middag. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 450 gram kjøttdeig av lam
  • 3 store selleristilker, hakket
  • 2 store pastinakker, skrelt og hakket
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 6 hvitløksfedd, hakket
  • 340 gram linser, skylt
  • 4 bokser á 400 gram storfebuljong (eller mer)
  • 1 boks á 800 gram hakkede tomater i juice
  • 3 ½ teskje malt spisskummen
  • 1 kopp hakket fersk mynte, delt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett lam, selleri, pastinakk, løk og hvitløk. Surr til grønnsakene er nesten møre, og lammekjøttet er gjennomstekt og begynner å bli brunt, mens du deler opp lammekjøttet med baksiden av en gaffel, ca. 15 minutter. Tilsett linser og rør om i 1 minutt. Hell i 4 bokser med kraft, tomater med juice og spisskummen. Kok opp suppen. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la småkoke til linse er møre, ca. 40 minutter. Overfør 2 kopper av suppen til en blender og kjør til den er glatt, og hell deretter tilbake i samme gryte. Bland inn 1/4 kopp mynte. Tynn ut suppen med mer kraft hvis ønskelig. Krydre suppen med salt og pepper. Server suppen i boller. Strø over resten av mynten, ca. 3/4 kopp.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett lam, selleri, pastinakk, løk og hvitløk. Surr til grønnsakene er nesten møre, og lammekjøttet er gjennomstekt og begynner å bli brunt, mens du deler opp lammekjøttet med baksiden av en gaffel, ca. 15 minutter. Tilsett linser og rør om i 1 minutt. Hell i 4 bokser med kraft, tomater med juice og spisskummen. Kok opp suppen. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la småkoke til linse er møre, ca. 40 minutter.
  3. 3Overfør 2 kopper av suppen til en blender og kjør til den er glatt, og hell deretter tilbake i samme gryte. Bland inn 1/4 kopp mynte. Tynn ut suppen med mer kraft hvis ønskelig. Krydre suppen med salt og pepper. Server suppen i boller. Strø over resten av mynten, ca. 3/4 kopp.