Grillet kylling og fersken med chipotle-ferskensaus

Grillet kylling og fersken med chipotle-ferskensaus

oppskrift på saftig grillet kylling og søte ferskener servert med en krydret chipotle-ferske dressing, perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Non-stick vegetabilsk spray
  • 2. 1/3 kopp ferskenmarmelade
  • 3. 1/3 kopp ferskenjuice
  • 4. 4 teskjeer rødvinseddik
  • 5. 2 teskjeer adobosaus fra hermetiske chipotle-chili
  • 6. 2 teskjeer ekstra jomfrolivolje pluss litt til pensling
  • 7. 1 teskje hakket frisk koriander pluss kvister til pynt
  • 8. 3 store ferskener, vasket, fjernet dun, hver delt i 8 båter
  • 9. 4 benfrie kyllingbryst med skinn

Fremgangsmåte

  1. 11. Smør grillristen med non-stick spray. Forvarm grillen (middels høy varme). Rør sammen syltetøy, de neste tre ingrediensene, 2 teskjeer olje og hakket koriander i en middels stor bolle; smak til dressingen med salt og pepper. Overfør 1/4 kopp av dressingen til en liten bolle. Pensle fersken og kylling med olje og dressing fra den lille bollen. Strø over salt og pepper. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 7 minutter på hver side. Grill fersken til de er lett forkullede, ca. 2 minutter på hver side. Plasser ett kyllingbryst på hver av de fire tallerkenene. Omgi med fersken. Drypp dressingen fra den mellomstore bollen over kylling og fersken. Pynt med korianderkvister.
  2. 22. Smør grillristen med non-stick spray. Forvarm grillen (middels høy varme). Rør sammen syltetøy, de neste tre ingrediensene, 2 teskjeer olje og hakket koriander i en middels stor bolle; smak til dressingen med salt og pepper. Overfør 1/4 kopp av dressingen til en liten bolle.
  3. 33. Pensle fersken og deretter kylling med olje og dressing fra den lille bollen. Strø over salt og pepper. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 7 minutter på hver side. Grill fersken til de er lett forkullede, ca. 2 minutter på hver side.
  4. 44. Plasser ett kyllingbryst på hver av de fire tallerkenene. Omgi med fersken. Drypp dressingen fra den mellomstore bollen over kylling og fersken. Pynt med korianderkvister.