Chipotle-potetsalat

Chipotle-potetsalat

oppskrift på chipotle potetsalat som er enkel å lage, perfekt som tilbehør til sommergrilling eller hverdagsmiddag. smakfull og krydret!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 store store russetpoteter, ca. 1,1 kg, skrelt og tynne skiver
  • Salt
  • 2 chipotler i adobosaus, hakket, pluss 2 spiseskjeer saus
  • 3 spiseskjeer appelsinmarmelade
  • 3 spiseskjeer appelsinjuice
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, vurder mengden
  • 1 liten rød løk eller ½ stor, hakket
  • En håndfull hakkede korianderblader, 2 spiseskjeer
  • Noen kvister fersk oregano, finhakket (eller et par klyper tørket)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp vannet og krydre med rikelig med salt. Kok potetene til de akkurat er møre nok til å stikkes med en gaffel, ca. 8 til 9 minutter.
  2. 2Bland chipotler, saus, marmelade, juice og eddik i en bolle, og visp deretter inn extra-virgin olivenolje.
  3. 3Sil av vannet fra potetene godt, og sett dem tilbake i den varme kjelen for å la vannet fordampe. Tilsett deretter umiddelbart i dressingen. Dressingen vil trekke bedre inn i de varme potetene. Vend inn løk og urter, og smak til med salt og pepper. Server varm eller avkjøl. Hvis salaten blir tørr, kan du dryppe litt mer extra-virgin olivenolje over.