Chipotle-potetsalat
oppskrift på chipotle potetsalat som er enkel å lage, perfekt som tilbehør til sommergrilling eller hverdagsmiddag. smakfull og krydret!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 store store russetpoteter, ca. 1,1 kg, skrelt og tynne skiver
- Salt
- 2 chipotler i adobosaus, hakket, pluss 2 spiseskjeer saus
- 3 spiseskjeer appelsinmarmelade
- 3 spiseskjeer appelsinjuice
- 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, vurder mengden
- 1 liten rød løk eller ½ stor, hakket
- En håndfull hakkede korianderblader, 2 spiseskjeer
- Noen kvister fersk oregano, finhakket (eller et par klyper tørket)
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp vannet og krydre med rikelig med salt. Kok potetene til de akkurat er møre nok til å stikkes med en gaffel, ca. 8 til 9 minutter.
- 2Bland chipotler, saus, marmelade, juice og eddik i en bolle, og visp deretter inn extra-virgin olivenolje.
- 3Sil av vannet fra potetene godt, og sett dem tilbake i den varme kjelen for å la vannet fordampe. Tilsett deretter umiddelbart i dressingen. Dressingen vil trekke bedre inn i de varme potetene. Vend inn løk og urter, og smak til med salt og pepper. Server varm eller avkjøl. Hvis salaten blir tørr, kan du dryppe litt mer extra-virgin olivenolje over.




