Frosne mørke og stormfulle souffléer

Frosne mørke og stormfulle souffléer

oppskrift på frozen dark and stormy soufflés, en elegant og smakfull dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og imponerende å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 5 store eggehviter
  • 1 2/3 kopper sukker (330 gram), delt
  • En klype kremostarter
  • 1 3/4 kopper kremfløte (420 gram)
  • 6 spiseskjeer mørk rom (ikke krydret) (90 gram)
  • 6 spiseskjeer silt fersk ingefærjuice (90 gram), fra omtrent 12 unser (335 gram) fersk ingefær
  • Revet skall av 2 lime
  • 1/4 kopp fersk limejuice (60 gram)
  • Seks ramekiner à 6 unser
  • Karamelltermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdte linjeskift og punktsetting:
  2. 2---
  3. 3Kutt seks strimler av pergamentpapir eller voksark, hver 3 × 22 tommer. Pakk inn seks 6-ounces ramekiner tett med strimlene, og lag en krage rundt dem ved å bruke tape for å feste den til ramekinen. Sett dem på et lite bakepapir. Ha eggehvitene, 2 spiseskjeer av sukkeret, og kremortarten i en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, og slå på lav hastighet.
  4. 4Ha det resterende sukkeret og 2 spiseskjeer vann i en liten kjele. Rør med en ren finger for å fukte sukkeret jevnt; fukten fingeren og tørk av sidene på kjelen, og sett den over middels varme. Når sukkeret er oppløst og blandingen begynner å boble, tørk av sidene på kjelen med en ren konditorkost dyppet i kaldt vann for å løse opp eventuelle sukkerkrystaller på sidene. Når sukkerblandingen koker kraftig, øk hastigheten på mikseren til middels. Fortsett å koke sukkeret i omtrent 10 minutter, til det når 250°F (hardball-stadiet).
  5. 5Øk hastigheten på mikseren til middels-høy. Eggehvitene skal være luftige og blanke, men fortsatt myke. Med motoren i gang, hell forsiktig den varme sukkerlagen i en jevn, langsom strøm direkte ned i eggehvitene mellom kanten på miksebollen og vispene, slik at det ikke spruter eller danner klumper.
  6. 6Øk hastigheten på mikseren til høy, og pisk marengsen i 6 til 8 minutter, til den er avkjølt og har en blank overflate. Hvis marengsen begynner å synke i blandebollen, stopp piskingen umiddelbart.
  7. 7I en annen stor bolle, pisk kremfløten med en visp til den danner faste topper.
  8. 8I en liten bolle, visp sammen rom, ingefærjuice og limezest og -saft.
  9. 9Når eggehvitene er av