Fersk tartlett med aprikosglasur

Fersk tartlett med aprikosglasur

Lær hvordan du lager deilige peach tartlets med aprikosglaze. Perfekt som dessert eller til kaffebesøk. En enkel og smakfull oppskrift for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke (17,3 unser) frossen butterdeig, tint
  • 2. 3/4 kopp aprikosmarmelade, delt
  • 3. 2 ferskner - skrellet, kjernet og tynne skiver, eller mer etter behov
  • 4. 2 teskjeer varmt vann, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg to bakeplater med bakepapir.
  2. 22. Kutt hvert ark med butterdeig i ni 3-tommers kvadrater. Smør en liten mengde aprikosmarmelade i midten av hver kvadrat. Legg tre skiver fersken i en fan over marmeladen, og la en smal kant av deig være synlig rundt. Ha en liten skje med aprikosmarmelade over ferskenskivene.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen, én bakeplate om gangen, til butterdeigen er gyllen, ca. 10 minutter.
  4. 44. Tynn ut resten av aprikosmarmeladen med 2 teskjeer varmt vann i en liten bolle for å lage en glasur.
  5. 55. Ha litt av glasuren over hver ferdigstekte tartlet. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterligere ca. 2 minutter, til tartlene er gyllenbrune. Gjenta med den andre bakeplaten. La tartlene avkjøle på en rist i ca. 10 minutter før servering.