Sjokoladekake med sjokoladebiter og rømme
Lær hvordan du lager en deilig sjokoladekake med rømme og sjokoladebiter. En perfekt dessert for enhver anledning, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 3/4 kopper hvitt sukker
- 2. 1/2 kopp usaltet smør, myknet
- 3. 4 egg, pisket
- 4. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 3 kopper hvetemel
- 6. 1 spiseskje bakepulver
- 7. 2 teskjeer natron
- 8. 1 pint rømme
- 9. 1 pose (12 unser) semisøte sjokoladeknapper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) form.
- 22. Pisk sukker og smør sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig; tilsett egg ett om gangen, og pisk grundig inn i smørblandingen før neste egg tilsettes. Tilsett vanilje med det siste egget.
- 33. Sikt mel, bakepulver og natron sammen i en bolle. Hell melblandingen vekselvis med rømmen i smørblandingen, og rør forsiktig til alt er akkurat blandet. Vend inn sjokoladechips i røren. Hell røren i den forberedte formen.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter.