Kyllingfett-puffdeig

Kyllingfett-puffdeig

Lær hvordan du lager en deilig puff pastry med kyllingfett. Perfekt som forrett eller snack, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 1/2 kopper (eller mer) allsidig mel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 1 1/2 kopper (3 staver) avkjølt usaltet smør, kuttet i 2 cm terninger
  • 4. 1/4 kopp frossen kyllingfett, tatt ut av stekt kylling (se oppskrift på potetpaj) eller kjøpt frossen kyllingfett, kuttet i 1,5 cm terninger
  • 5. 1/3 kopp (eller mer) isvann
  • 6. 1 eggeplomme, pisket for å blande
  • 7. 1 teskje vann (til glasur)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland 3 ½ kopper mel og salt i en foodprocessor. Tilsett smør og kyllingfett. Bruk av/på-bryter for å kutte inn smør og fett til det dannes små, erte-store biter (ikke overbland). Tilsett ¹/₃ kopp isvann; bruk av/på-bryter for å blande raskt inn til det begynner å danne seg fuktige klumper (ikke overarbeid, ellers kan deigen bli seig). Samle deigen raskt; form den til et 8x5 tommer rektangel (deigen kan ha striper). Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, minst 45 minutter. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. Arbeid raskt og bruk en smeltet kjevle, kjevle ut deigen til et 12x7 tommer rektangel. Begynn ved den ene korte enden av deigen, brett den i tre som et forretningsbrev. Kjevle ut igjen til 12x7 tommer rektangel; brett igjen i tre som et forretningsbrev. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. Gjenta kjevling, bretting og avkjøling 3 ganger til. Pakk inn i plastfolie og la deigen hvile i minst 1 time og opptil 1 dag. Kjevle ut deigen på en smeltet arbeidsflate til en tykkelse på ½ til ⅓ tomme. Plasser en 2-kopp ramekin opp ned oppå deigen; bruk en skarp kniv til å kutte rundt ramekinen for å danne en rund deig. Gjenta, og kutt ut 5 flere deigrunder. Plasser 3 deigrunder på hver av to store, oppbrette bakeplater, med litt mellomrom. La deigen hvile til den er fast, ca. 30 minutter. Forvarm ovnen til 450°F. Pensle deigrundene med eggeglans. Stek til de er puffet opp og gyldne, ca. 15 minutter. FORHANDSVARE: Kan lages 6 timer i forveien. La stå uten dekke ved romtemperatur.
  2. 22. Bland 3 ½ kopper mel og salt i en foodprocessor. Tilsett smør og kyllingfett. Bruk av/på-bryter for å kutte inn smør og fett til det dannes små, erte-store biter (ikke overbland). Tilsett ¹/₃ kopp isvann; bruk av/på-bryter for å blande raskt inn til det begynner å danne seg fuktige klumper (ikke overarbeid, ellers kan deigen bli seig). Samle deigen raskt; form den til et 8x5 tommer rektangel (deigen kan ha striper). Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, minst 45 minutter. FORHANDSVARE: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig.
  3. 33. Arbeid raskt og bruk en smeltet kjevle, kjevle ut deigen til et 12x7 tommer rektangel. Begynn ved den ene korte enden av deigen, brett den i tre som et forretningsbrev. Kjevle ut igjen til 12x7 tommer rektangel; brett igjen i tre som et forretningsbrev. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  4. 44. Gjenta kjevling, bretting og avkjøling 3 ganger til. Pakk inn i plastfolie og la deigen hvile i minst 1 time og opptil 1 dag.
  5. 55. Kjevle ut deigen på en smeltet arbeidsflate til en tykkelse på ½ til ⅓ tomme. Plasser en 2-kopp ramekin opp ned oppå deigen; bruk en skarp kniv til å kutte rundt ramekinen for å danne en rund deig. Gjenta, og kutt ut 5 flere deigrunder. Plasser 3 deigrunder på hver av to store, oppbrette bakeplater, med litt mellomrom. La deigen hvile til den er fast, ca. 30 minutter.
  6. 66. Forvarm ovnen til 450°F. Pensle deigrundene med eggeglans. Stek til de er puffet opp og gyldne, ca. 15 minutter. FORHANDSVARE: Kan lages 6 timer i forveien. La stå uten dekke ved romtemperatur.