Krydret gresskar og collardkål

Krydret gresskar og collardkål

oppskrift på en spicy rett med gresskar og collards, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 2-3 pund sukkerkuber av gresskar
  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 plommetomat, hakket
  • 1 Scotch bonnet-chili, frø fjernet og finhakket
  • 1 teskje fersk timian, hakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 4 vårløk, hakket
  • 1 pund frossne hakkede collard greens, tint
  • Kosher-salt
  • 1 kopp kondensert melk
  • En klype nyrevet muskatnøtt
  • 4 spiseskjeer brødsmuler (helst panko)
  • 1 ½ kopper revet skarp hvit cheddarost
  • 2 spiseskjeer revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Skjær av toppen på 3,8 cm av gresskarene og kast den. Skrap ut frøene og den seige massen.
  2. 2Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, tomat, chilipepper, timian og hvitløk, og kok under omrøring til løken er lett myk, ca. 5 minutter. Rør inn vårløk og collard greens, tilsett 1 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til grønnsakene er lett møre, ca. 15 minutter. Rør inn den kondenserte melken og muskatnøtt, og la det småkoke. Rør inn 2 spiseskjeer brødsmuler, cheddarost og de resterende 2 spiseskjeene smør, og kok under omrøring til osten smelter og blandingen tykner litt, ca. 2 minutter. Sett gresskarene i en ildfast form på 23 x 33 cm, og fyll dem jevnt med collard greens-blandingen.
  3. 3Vend de resterende 2 spiseskjeene brødsmuler med parmesanost. Strø over fyllet. Tilsett 2,5 cm kokende vann i ildfastformen. Dekk løst med aluminiumsfolie og stek til gresskarene er møre, ca. 1 time og 15 minutter. Fjern folien og fortsett å steke til toppen er gyllen og boblende, ca. 30 minutter til. La det avkjøle i 5 minutter, og skrap ut gresskarflesket før servering med collard greens.
  4. 4Fotograf: David Malosh