
Krydret gresskar og collardkål
oppskrift på en spicy rett med gresskar og collards, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 2-3 pund sukkerkuber av gresskar
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- 1 liten løk, hakket
- 1 plommetomat, hakket
- 1 Scotch bonnet-chili, frø fjernet og finhakket
- 1 teskje fersk timian, hakket
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 4 vårløk, hakket
- 1 pund frossne hakkede collard greens, tint
- Kosher-salt
- 1 kopp kondensert melk
- En klype nyrevet muskatnøtt
- 4 spiseskjeer brødsmuler (helst panko)
- 1 ½ kopper revet skarp hvit cheddarost
- 2 spiseskjeer revet parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Skjær av toppen på 3,8 cm av gresskarene og kast den. Skrap ut frøene og den seige massen.
- 2Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk, tomat, chilipepper, timian og hvitløk, og kok under omrøring til løken er lett myk, ca. 5 minutter. Rør inn vårløk og collard greens, tilsett 1 1/4 teskje salt, og kok under omrøring til grønnsakene er lett møre, ca. 15 minutter. Rør inn den kondenserte melken og muskatnøtt, og la det småkoke. Rør inn 2 spiseskjeer brødsmuler, cheddarost og de resterende 2 spiseskjeene smør, og kok under omrøring til osten smelter og blandingen tykner litt, ca. 2 minutter. Sett gresskarene i en ildfast form på 23 x 33 cm, og fyll dem jevnt med collard greens-blandingen.
- 3Vend de resterende 2 spiseskjeene brødsmuler med parmesanost. Strø over fyllet. Tilsett 2,5 cm kokende vann i ildfastformen. Dekk løst med aluminiumsfolie og stek til gresskarene er møre, ca. 1 time og 15 minutter. Fjern folien og fortsett å steke til toppen er gyllen og boblende, ca. 30 minutter til. La det avkjøle i 5 minutter, og skrap ut gresskarflesket før servering med collard greens.
- 4Fotograf: David Malosh



