
Vannmelonrindsyltetøy
oppskrift på vannmelonbarksyltetøy, en søt og unik delikatesse laget av vannmelonbark. perfekt for sommerens sesong.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 pund hakket vannmelonrind
- 2. 1 gallon vann
- 3. 1/2 kopp salt
- 4. 9 kopper hvitt sukker
- 5. 8 kopper vann
- 6. 4 teskjeer knust kanelstang
- 7. 4 teskjeer malt nellik
- 8. 4 sitroner – skylt, skåret i skiver og frø fjernet
- 9. 1 dråpe rød matfarge (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Skrell den grønne delen av vannmelonens skinn, og skjær det i 5 cm store biter. La skinnet ligge i en løsning av 3,8 liter vann og 1/2 kopp salt over natten.
- 22. Ta skinnet opp av saltvannet, og legg det i en stor kjele med rent vann slik at det dekker. Kok opp på middels høy varme, og la det koke i omtrent 30 minutter, eller til skinnet er mørt. Sil av vannet.
- 33. I en stor gryte, bland sukker, 8 kopper vann og skivede sitroner. Bind kanelstang og nellikspiker inn i en osteklede, og legg det i gryten. Kok opp sirupen, og la den koke i 5 minutter. Tilsett skinnet, og kok til det er gjennomsiktig. Ta ut krydderposen. Rør inn rød konditorfarge, hvis du bruker det. Hell sylten på varme, steriliserte glass, og prosesser for å forsegle.



