Rødvinsmarinerte bær- shortcakes

Rødvinsmarinerte bær- shortcakes

Lær hvordan du lager deilige shortcakes med bær marinert i rødvin. En perfekt dessert for sommer og høst, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 3 kopper Gallo Chianti
  • 2. 1/2 kopp sukker
  • 3. 1 1/2 kopper blåbær
  • 4. 1 1/2 kopper jordbær, skivet
  • 5. 1 1/2 kopper bringebær
  • 6. 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
  • 7. 1 pund kake, skåret i 2,5 cm tykke skiver (skal gi totalt 8 skiver)
  • 8. 1 kopp kremfløte
  • 9. 1/4 kopp melis
  • 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 11. 4 hele jordbær

Fremgangsmåte

  1. 1I en kjele, bland Chianti og sukkeret. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det er redusert med 2/3. Fjern fra varmen og avkjøl helt. I en stor bolle, bland bærene, sitronsaften og den avkjølte vin-sirupen. Sett i kjøleskapet i 2 timer, eller opptil 24 timer. Pisk fløten til myke topper. Tilsett melis og vanilje, og pisk til middels stive topper. Legg en skive av poundkaken på 4 tallerkener. Fordel 1/2 kopp av de rødvinsmarinerte bærene på hver skive. Legg en ny skive av poundkaken oppå bærene. Topp med ytterligere 1/2 kopp bær. Avslutt med en klatt pisket krem på hver. Pynt med en hel jordbær.