
Bourbon-saltkarameller
Lær hvordan du lager deilige bourbon-sea salt caramels med en perfekt balanse mellom søtt og salt. En enkel oppskrift for en luksuriøs dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1. Non-stick vegetabilsk spray
- 2. 2 kopper sukker
- 3. 1/2 kopp lys mais sirup
- 4. 1 boks (14 unser) søtet kondensert melk
- 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, kuttet i små biter
- 6. 2 spiseskjeer bourbon
- 7. 1/2 teskje kosher salt
- 8. Sprø havsalt (som Maldon)
- 9. Spesialutstyr: En sukkertemperaturmåler
Fremgangsmåte
- 11. Lett en 20x20 cm stor bakeform med non-stick spray og dekk den med bakepapir, med en 5 cm lang overheng på to sider; spray også bakepapiret. Kok opp sukker, maisstivelse og 1/2 kopp vann i en middels kjele over middels høy varme, mens du rører for å løse opp sukkeret. Kok, og sving kjelen av og til, til blandingen får en dyp ravfarge, ca. 8–10 minutter. Ta kjelen av varmen og visp inn kondensert melk og smør (blandingen vil koke kraftig opp) til den er jevn. Sett et termometer i formen og varm opp igjen til lav middels varme. Kok under konstant omrøring til termometeret viser 115°C (240°F). Ta av varmen og visp inn bourbon og kosher-salt. Hell over i den forberedte formen og la avkjøle. Strø over havsalt, kutt i 2 cm store biter, og pakk hver bit inn i bakepapir. FORHÅNDSVISNING: Karamellene kan lages to uker i forveien. Oppbevar dem godt pakket inn i plast i en lufttett beholder ved romtemperatur.