Elefantører

Elefantører

Lær hvordan du lager elephant ears, et populært bakverk med søt og sprø overflate. Perfekt som snacks eller dessert for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 8 spiseskjeer smeltet smør
  • 1 kopp hvetemel
  • 5 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/3 kopp melk
  • 1 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til over 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør et bakepapirkledd stekebrett.
  2. 2Rør sammen mel, 2 spiseskjeer sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Rør inn melk og den 1/4 kopp smeltede smøret til deigen samler seg.
  3. 3Vend deigen ut på en flat, melet overflate. Elt deigen 10 ganger. Kjevle ut deigen med en kjevle eller trykk den ut med hendene til en rektangel på 23 x 13 cm (9 x 5 tommer). Pensle med resten av det smeltede smøret ved hjelp av en pensel; strø over 3 spiseskjeer sukker og kanel. Rull deigen tett sammen, start ved den smalere enden. Klem deigens kant inn i rullen for å forsegle. Skjær deigen i 4 like store biter med en skarp kniv. Plasser snittflatene opp på bakepapiret; form hver bit til en 15 cm (6 tommer) runding.
  4. 4Stek til de er gyldne, ca. 8–10 minutter. Ta umiddelbart ut av stekebrettet med en slikkepott. La avkjøle på en avkjølingsrist.