
Elefantører
Lær hvordan du lager elephant ears, et populært bakverk med søt og sprø overflate. Perfekt som snacks eller dessert for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 8 spiseskjeer smeltet smør
- 1 kopp hvetemel
- 5 spiseskjeer hvitt sukker
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/3 kopp melk
- 1 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til over 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit). Smør et bakepapirkledd stekebrett.
- 2Rør sammen mel, 2 spiseskjeer sukker, bakepulver og salt i en middels stor bolle. Rør inn melk og den 1/4 kopp smeltede smøret til deigen samler seg.
- 3Vend deigen ut på en flat, melet overflate. Elt deigen 10 ganger. Kjevle ut deigen med en kjevle eller trykk den ut med hendene til en rektangel på 23 x 13 cm (9 x 5 tommer). Pensle med resten av det smeltede smøret ved hjelp av en pensel; strø over 3 spiseskjeer sukker og kanel. Rull deigen tett sammen, start ved den smalere enden. Klem deigens kant inn i rullen for å forsegle. Skjær deigen i 4 like store biter med en skarp kniv. Plasser snittflatene opp på bakepapiret; form hver bit til en 15 cm (6 tommer) runding.
- 4Stek til de er gyldne, ca. 8–10 minutter. Ta umiddelbart ut av stekebrettet med en slikkepott. La avkjøle på en avkjølingsrist.