Sprø ovnsbakte poteter
Lær hvordan du lager sprø og deilige ovnsbakte poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til hovedretten eller som en egen rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund store Yukon Gold-poteter
- 1/2 stykke usaltet smør, smeltet
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Utstyr: en justerbar skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C med risten i øvre tredjedel. Smør en ildfast form på 3 til 4 liter. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (omtrent 1/16 tomme tykkelse) med en skiver. Vend dem i en stor bolle med smør, olje, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Overfør til formen og dekk tett med aluminiumsfolie. Stek i 20 minutter. Fjern folien og øk ovnstemperaturen til 230°C, og fortsett å steke til toppen er gyllenbrun og sprø, ca. 25 minutter til.