Sprø ovnsbakte poteter

Sprø ovnsbakte poteter

Lær hvordan du lager sprø og deilige ovnsbakte poteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til hovedretten eller som en egen rett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund store Yukon Gold-poteter
  • 1/2 stykke usaltet smør, smeltet
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Utstyr: en justerbar skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C med risten i øvre tredjedel. Smør en ildfast form på 3 til 4 liter. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (omtrent 1/16 tomme tykkelse) med en skiver. Vend dem i en stor bolle med smør, olje, 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Overfør til formen og dekk tett med aluminiumsfolie. Stek i 20 minutter. Fjern folien og øk ovnstemperaturen til 230°C, og fortsett å steke til toppen er gyllenbrun og sprø, ca. 25 minutter til.