Linguine med soltørket tomatpesto

Linguine med soltørket tomatpesto

oppskrift på linguine med smakfull soltørket tomatpesto. en rask og enkel rett som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp avrent soltørkede tomater på olje (ca. 170 gram)
  • 1/2 kopp revet Romano- eller Parmesanost
  • 1/4 kopp hakket fersk basilikum eller 1 spiseskje tørket
  • 2 spiseskjeer pinjekjerner, ristet
  • 3 hvitløksfedd
  • 3/4 kopp olivenolje
  • 3/4 pund linguinipasta

Fremgangsmåte

  1. 1Bland soltørkede tomater, Romano-ost, basilikum, pinjekjerner og hvitløk i en food processor. Mens maskinen går, tilsett gradvis olivenolje og kjør til en jevn pasta dannes. (Kan lages opptil 2 uker i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Kok linguine i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i. Sil av vannet, og spar ½ kopp kokevann. Bland ¾ kopp tomatpesto med det reserverte kokevannet i samme kjele. Tilsett linguine og vend godt over middels høy varme for å dekke pastaen, og tilsett mer pesto om ønskelig. Krydre med salt og pepper etter smak, og server.
  2. 2Bland soltørkede tomater, Romano-ost, basilikum, pinjekjerner og hvitløk i en food processor. Mens maskinen går, tilsett gradvis olivenolje og kjør til en jevn pasta dannes. (Kan lages opptil 2 uker i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 3Kok linguine i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast å bite i. Sil av vannet, og spar ½ kopp kokevann. Bland ¾ kopp tomatpesto med det reserverte kokevannet i samme kjele. Tilsett linguine og vend godt over middels høy varme for å dekke pastaen, og tilsett mer pesto om ønskelig. Krydre med salt og pepper etter smak, og server.