
Hvite sjokolade- og kokosmakadamia-kjeks
Lær hvordan du lager deilige hvite sjokolade, kokos og makadamia-kjeks med enkel oppskrift. Perfekt for en søt snack eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 3/4 kopp usaltet smør
- 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 3/4 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- 3 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp hakkede macadamianøtter
- 225 gram hvit sjokolade, hakket
- 1/2 kopp flaket kokosnøtt
Fremgangsmåte
- 1I en kjele over middels varme kok smøret til det er gyldent, men ikke brunt. Rør inn den brune sukkeret og avkjøl i 50 til 60 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør lett eller dekk bakepapir på bakeplater.
- 3Bland mel, natron, bakepulver og salt.
- 4Pisk smøret og sukkeret til en luftig og glatt blanding. Pisk inn egget og vaniljen. Deretter vender du inn melet. Rør inn macadamianøttene, hvit sjokolade og kokos.
- 5Rull deigen til kuler på 3,8 til 5 cm (1 1/2 til 2 tommer) i diameter, og stek ved 175 grader C (350 grader F) i 9 til 11 minutter.