
Salt og søt gryte med svinekjøtt og ancho-chili
oppskrift på en smakfull svinestuing med ancho-chili, perfekt for de som liker en kombinasjon av søtt og salt. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 middels rød løk, skivet
- 2. Saften av 2 lime
- 3. Salt og nykvernet pepper
- 4. 5 eller 6 tørkede ancho-chili, fjernet stilk og frø
- 5. 4 kopper kyllingkraft
- 6. 1/2 kopp skoldede hele mandler
- 7. 1/2 kopp usaltede peanøtter
- 8. 1 spiseskje usøtet mørk kakao
- 9. 1/2 teskje malt nellik
- 10. 3 til 4 hvitløksfedd, revet eller most til en pasta
- 11. 1 liten gul løk, hakket
- 12. En håndfull rosiner
- 13. 900 gram svinekjøtt, skåret i terninger på størrelse med en bit
- 14. Omtrent 2 spiseskjeer vegetabilsk eller peanøttolje, pluss litt til å dryppe over
- 15. 2 store laurbærblad
- 16. 1 kanelstang
- 17. 12 mais- eller tortillalefser
- 18. Queso fresco eller Cotija-ost, smuldret
Fremgangsmåte
- 11. Skjær de røde løkene i skiver og legg dem i en liten plastboks. Vend dem i limesaft og krydre med salt og pepper. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 22. Legg ancho-chili i en kjele og dekk med kyllingkraft. Skru på varmen og varm opp kraften for å rehydrere chiliene, ca. 10 minutter.
- 33. I mellomtiden, i en stor nederlandsk ovn, rista mandler og peanøtter på middels varme til de er gylne. Overfør nøttene til en food processor. Sett til side i den tomme kjelen. Tilsett ancho-chili sammen med kraften i food processoren, sammen med kakaopulver, nellik, hvitløk, gule løk og rosiner. Krydre med salt og pepper. Kjør til en jevn puré. (Du kan måtte gjøre dette i to omganger.)
- 44. Tørk svinekjøttet godt, og varm opp et tynt lag med olje i den nederlandske ovnen på middels høy varme. Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun det i to omganger, tilsett mer olje mellom hver gang etter behov. Legg alt svinekjøttet tilbake i kjelen og hell ancho-sausen over. Kok opp og tilsett laurbærblad og kanelstang. Skru ned varmen og la det småkoke til kjøttet er veldig mørt, ca. 1 time og 15 minutter til 1 ½ time (avhengig av hvor store biter du har skåret kjøttet i).
- 55. Varm opp eller grill tortillalefser. Server gryten med lime-innsilt løk, smuldret ost og tortillalefser.
- 66. Kok's notat: Hvis du ikke skal servere svinekjøttet med en gang, la det avkjøle og oppbevar det i kjøleskapet. Varm opp på middels varme før servering.