
Smakfull grønnsaks- og storfekraftgryte
lær hvordan du lager en velsmakende grønnsaks- og biffgryte med enkle steg. perfekt for en mettende og sunn middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund storfekjøtt til gryterett, skåret i 2,5 cm biter
- 1/3 kopp italiensk salatdressing
- 2 kopper vann
- 2 teskjeer storfekraftbuljonggranuler
- 1 (410 gram) boks hakkede tomater, ikke drenert
- 1 (300 gram) boks konsentrert storfebuljong
- 1 (225 gram) boks tomatsaus
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 laurbærblad
- 1 teskje salt
- 1 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 6 små poteter, delt i fire
- 6 gulrøtter, skåret i 2,5 cm biter
- 1 grønn paprika, skåret i 1,5 cm terninger
- 1 løk, hakket
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 3 spiseskjeer kaldt vann
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor stekepanne eller en nederlandsk ovn over middels varme; kok og rør ut storfekjøtt til gryte og italiensk dressing til kjøttet er jevnt brunt, ca. 5 minutter. Tilsett 2 kopper vann, storfekraft, hakkede tomater, storfebuljong, tomatsaus, hvitløk, laurbærblad, salt, oregano og pepper i pannen; kok opp. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til, og la det småkoke til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.
- 2Legg poteter, gulrøtter, paprika og løk i gryten; dekk til og la det småkoke over middels-lav varme til grønnsakene er møre, ca. 45 minutter.
- 3Bland mel og kaldt vann i en liten bolle; rør til det er glatt. Rør melblandingen inn i gryten, kok opp; kok og rør til gryten er tykk, ca. 2 minutter. Kast laurbærbladet før servering.