Grillet laks

Grillet laks

oppskrift på grilled salmon, perfekt for en sunn og smakfull middag. enkel å lage med få ingredienser. ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp sitronsaft
  • 4 grønne løk, tynne skiver
  • 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 1 teskje hakket fersk rosmarin
  • 1 teskje hakket fersk timian
  • 1/2 teskje salt
  • 1/8 teskje svart pepper
  • 1/8 teskje hvitløkspulver
  • 1,4 kilo laksefileter

Fremgangsmåte

  1. 1Bland olivenolje, sitronsaft, grønn løk, persille, rosmarin, timian, salt, svart pepper og hvitløkspulver i en liten bolle. Sett til side 1/4 kopp av marinaden. Legg laksen i en grunn skål og hell resten av marinaden over. Dekk til og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Ta ut laksen og kast den brukte marinaden.
  2. 2Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje.
  3. 3Legg laksen på den forvarmede grillen med skinnsiden ned. Kok, og pensle av og til med den reserverte marinaden, til fisken flaker lett med en gaffel, ca. 15 til 20 minutter.