
Gulrotkylling
oppskriften på gurkemeie kylling er enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. sunn, næringsrik og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje olivenolje, eller etter behov
- 2. 7 shiitakesopp, skivet (valgfritt)
- 3. 1 løk, hakket
- 4. 5 fedd hvitløk, hakket
- 5. 2 benfrie kyllinglår, skåret i små biter
- 6. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 7. 1 teskje paprika
- 8. 1 teskje malt gurkemeie
- 9. 1/4 sitron
- 10. 1 teskje hakket fersk persille, eller etter smak
- 11. 1 kopp kokt brunt ris
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels lav varme. Tilsett shiitakesopp, løk og hvitløk; kok og rør til løken begynner å bli myk, 5 til 7 minutter. Rør inn kylling og krydre med salt og pepper; kok og rør til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, omtrent 15 minutter.
- 22. Rør inn paprika og gurkemeie i kyllingblandingen til det er jevnt dekket. Press sitron over blandingen; rør inn persille. Tilsett ris og rør i blandingen til risen er gjennomvarmet, 5 til 7 minutter.