Gulrotkylling

Gulrotkylling

oppskriften på gurkemeie kylling er enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. sunn, næringsrik og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje olivenolje, eller etter behov
  • 2. 7 shiitakesopp, skivet (valgfritt)
  • 3. 1 løk, hakket
  • 4. 5 fedd hvitløk, hakket
  • 5. 2 benfrie kyllinglår, skåret i små biter
  • 6. salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 7. 1 teskje paprika
  • 8. 1 teskje malt gurkemeie
  • 9. 1/4 sitron
  • 10. 1 teskje hakket fersk persille, eller etter smak
  • 11. 1 kopp kokt brunt ris

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne over middels lav varme. Tilsett shiitakesopp, løk og hvitløk; kok og rør til løken begynner å bli myk, 5 til 7 minutter. Rør inn kylling og krydre med salt og pepper; kok og rør til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, omtrent 15 minutter.
  2. 22. Rør inn paprika og gurkemeie i kyllingblandingen til det er jevnt dekket. Press sitron over blandingen; rør inn persille. Tilsett ris og rør i blandingen til risen er gjennomvarmet, 5 til 7 minutter.