
Svinekjøtt- og villrisgrateng
lær hvordan du lager en deilig pork and wild rice casserole. enkel oppskrift for en mettende hovedrett som passer hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper ukokt villris
- 2. 6 kopper vann
- 3. 6 skiver bacon
- 4. 1,8 kg kjøttdeig av svin
- 5. 2 ss smør
- 6. 1 middels stor løk, hakket
- 7. 1/2 kopp selleri, hakket
- 8. 1/2 kopp mel
- 9. 3 1/2 kopper halv og halv
- 10. 1 (480 g) boks ferdiglaget kremet soppsuppe
- 11. 1 (225 g) boks skivede sopp, drenert, væsken beholdt
- 12. 1 kopp skivede mandler
- 13. 1 (57 g) glass hakket pimento
- 14. 1/4 kopp hakket fersk persille
- 15. salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg ris og vann i en kjele og kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til, og kok i 45 minutter.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 33. Legg bacon i en stor stekepanne over middels høy varme og kok til det er jevnt brunt. Tøm av fett, smuldre, og sett til side. Legg svinekjøtt i pannen og kok til det er jevnt brunt. Tøm av fett og sett til side.
- 44. Skru ned varmen på pannen til middels og smelt smør. Rør inn løk og selleri, og kok til det er mørt; sett til side. Bland melet inn i resten av smøret til det blir jevnt. I en bolle, bland den reserverte soppsaften og fløte, og rør det inn i pannen. Kok til det tykner. Rør inn suppen. Bland inn 6 kopper kokt ris, kokt bacon, kokt svinekjøtt, sopp, mandler, pimento, persille, salt og pepper. Overfør til en ildfast form på 23x33 cm.
- 55. Stek i 40 minutter i den forvarmede ovnen.