Svinekjøtt- og villrisgrateng

Svinekjøtt- og villrisgrateng

lær hvordan du lager en deilig pork and wild rice casserole. enkel oppskrift for en mettende hovedrett som passer hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper ukokt villris
  • 2. 6 kopper vann
  • 3. 6 skiver bacon
  • 4. 1,8 kg kjøttdeig av svin
  • 5. 2 ss smør
  • 6. 1 middels stor løk, hakket
  • 7. 1/2 kopp selleri, hakket
  • 8. 1/2 kopp mel
  • 9. 3 1/2 kopper halv og halv
  • 10. 1 (480 g) boks ferdiglaget kremet soppsuppe
  • 11. 1 (225 g) boks skivede sopp, drenert, væsken beholdt
  • 12. 1 kopp skivede mandler
  • 13. 1 (57 g) glass hakket pimento
  • 14. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 15. salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg ris og vann i en kjele og kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til, og kok i 45 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  3. 33. Legg bacon i en stor stekepanne over middels høy varme og kok til det er jevnt brunt. Tøm av fett, smuldre, og sett til side. Legg svinekjøtt i pannen og kok til det er jevnt brunt. Tøm av fett og sett til side.
  4. 44. Skru ned varmen på pannen til middels og smelt smør. Rør inn løk og selleri, og kok til det er mørt; sett til side. Bland melet inn i resten av smøret til det blir jevnt. I en bolle, bland den reserverte soppsaften og fløte, og rør det inn i pannen. Kok til det tykner. Rør inn suppen. Bland inn 6 kopper kokt ris, kokt bacon, kokt svinekjøtt, sopp, mandler, pimento, persille, salt og pepper. Overfør til en ildfast form på 23x33 cm.
  5. 55. Stek i 40 minutter i den forvarmede ovnen.