Eggnudler
Lær hvordan du lager deilige egg nudler hjemme. En enkel oppskrift perfekt for en rask middag eller lunsj. Passer for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel
- 1 kopp semuljemel (pluss ekstra til arbeidsflaten)
- 1/2 teskje salt
- 2 egg, pluss 4 eggeplommer, godt pisket sammen
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland melet og saltet.
- 2Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og tilsett eggene.
- 3Visp dem sammen, og trekk gradvis inn melet fra kanten, til deigen samler seg. (Den vil være veldig fast; tilsett noen dråper vann hvis den virker smuldrete.)
- 4Vend deigen ut på et bord strødd med semolina. Arbeid den med hendene til den er akkurat glatt, ca. 5 til 10 minutter – den skal sprette litt tilbake når du trykker på den med fingeren.
- 5Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i 1 time (eller oppbevar den i kjøleskapet i opptil en dag).
- 6Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kjevle ut deigen på bordet med semolina til den er tynn som papir.
- 7Skjær den i brede strimler, i ønsket bredde.
- 8Kok nudlene i det kokende vannet i 1 minutt etter at de har kommet opp til overflaten, ca. 7 til 10 minutter. Sil av vannet og server.