Eggnudler

Eggnudler

Lær hvordan du lager deilige egg nudler hjemme. En enkel oppskrift perfekt for en rask middag eller lunsj. Passer for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp hvetemel
  • 1 kopp semuljemel (pluss ekstra til arbeidsflaten)
  • 1/2 teskje salt
  • 2 egg, pluss 4 eggeplommer, godt pisket sammen

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland melet og saltet.
  2. 2Lag en fordypning i midten av de tørre ingrediensene og tilsett eggene.
  3. 3Visp dem sammen, og trekk gradvis inn melet fra kanten, til deigen samler seg. (Den vil være veldig fast; tilsett noen dråper vann hvis den virker smuldrete.)
  4. 4Vend deigen ut på et bord strødd med semolina. Arbeid den med hendene til den er akkurat glatt, ca. 5 til 10 minutter – den skal sprette litt tilbake når du trykker på den med fingeren.
  5. 5Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i 1 time (eller oppbevar den i kjøleskapet i opptil en dag).
  6. 6Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kjevle ut deigen på bordet med semolina til den er tynn som papir.
  7. 7Skjær den i brede strimler, i ønsket bredde.
  8. 8Kok nudlene i det kokende vannet i 1 minutt etter at de har kommet opp til overflaten, ca. 7 til 10 minutter. Sil av vannet og server.