
Kylling Lo Mein
Lær hvordan du lager en deilig chicken lo mein hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdelar – skåret i tynne strimler
- 5 teskjeer kvitt sukker, delt
- 3 spiseskjeer risvinseddik
- 1/2 kopp soyasaus, delt
- 1 1/4 kopp kyllingbuljong
- 1 kopp vann
- 1 spiseskje sesamolje
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1 (340 grams) pakke ukokt linguinepasta
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefærrot
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/2 pund ferske shiitakesopp, stilket og skåret i skiver
- 6 grønne løk, skåret diagonalt i 1/2 tomme biter
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor, ikke-reaktiv bolle, bland kyllingen med 2 ½ teskjeer hvitt sukker, 1 ½ spiseskje eddik og ¼ kopp soyasaus. Rør dette godt sammen og dekk kyllingen med marinaden. La det marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
- 2I en annen middels stor bolle, bland kyllingkraft, vann, sesamolje og nykvernet svart pepper med resten av sukkeret, eddiken og soyasausen. I en separat liten bolle, oppløs maisstivelsen i litt av denne blandingen og tilsett den langsomt i resten av blandingen under omrøring. Sett til side.
- 3Kok linguinen etter pakkens anvisninger, sil av vannet og sett til side. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en wok eller stor kjele over høy varme til den begynner å ryke. Tilsett kyllingen og stek under omrøring i 4 til 5 minutter, eller til den er godt brunet. Overfør kyllingen og alle saftene til en varm tallerken.
- 4Varm opp resten av vegetabilsoljen i wok eller panne over høy varme. Tilsett ingefær, hvitløk, sopp og grønn løk, og stek under omrøring i 30 sekunder. Tilsett den reserverte sausblandingen og deretter kyllingen. La det småkoke til sausen begynner å tykne, ca. 2 minutter. Tilsett de reserverte nudlene og vend forsiktig slik at alt blir godt dekket av sausen.