Kylling Lo Mein

Kylling Lo Mein

Lær hvordan du lager en deilig chicken lo mein hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdelar – skåret i tynne strimler
  • 5 teskjeer kvitt sukker, delt
  • 3 spiseskjeer risvinseddik
  • 1/2 kopp soyasaus, delt
  • 1 1/4 kopp kyllingbuljong
  • 1 kopp vann
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 1 (340 grams) pakke ukokt linguinepasta
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefærrot
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1/2 pund ferske shiitakesopp, stilket og skåret i skiver
  • 6 grønne løk, skåret diagonalt i 1/2 tomme biter

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor, ikke-reaktiv bolle, bland kyllingen med 2 ½ teskjeer hvitt sukker, 1 ½ spiseskje eddik og ¼ kopp soyasaus. Rør dette godt sammen og dekk kyllingen med marinaden. La det marinere i kjøleskapet i minst 1 time.
  2. 2I en annen middels stor bolle, bland kyllingkraft, vann, sesamolje og nykvernet svart pepper med resten av sukkeret, eddiken og soyasausen. I en separat liten bolle, oppløs maisstivelsen i litt av denne blandingen og tilsett den langsomt i resten av blandingen under omrøring. Sett til side.
  3. 3Kok linguinen etter pakkens anvisninger, sil av vannet og sett til side. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en wok eller stor kjele over høy varme til den begynner å ryke. Tilsett kyllingen og stek under omrøring i 4 til 5 minutter, eller til den er godt brunet. Overfør kyllingen og alle saftene til en varm tallerken.
  4. 4Varm opp resten av vegetabilsoljen i wok eller panne over høy varme. Tilsett ingefær, hvitløk, sopp og grønn løk, og stek under omrøring i 30 sekunder. Tilsett den reserverte sausblandingen og deretter kyllingen. La det småkoke til sausen begynner å tykne, ca. 2 minutter. Tilsett de reserverte nudlene og vend forsiktig slik at alt blir godt dekket av sausen.