Oransje biff
Lær hvordan du lager en deilig oransje biff med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund tynt flankbiff, veid etter trimming, kuttet i strimler på 6,5 cm x 0,6 cm
- 1/2 teskje natron
- 1 spiseskje eggehvite, lett pisket
- 1/2 teskje Shao-Hsing-vin eller tørr sherry
- En klype nykvernet hvit pepper
- 1 spiseskje peanøttolje
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 2 teskjeer mørk soyasaus
- 1 spiseskje sukker
- 1 teskje sesamolje
- 1 teskje kinesisk hvit riseddik eller destillert eddik
- 2 spiseskjeer kyllingkraft
- En klype nykvernet hvit pepper
- 3 1/2 kopper peanøttolje til dypsteking av kjøttet
- 5 små tørkede chili
- 2 teskjeer finhakket fersk ingefær
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1 fersk thai chili, finhakket
- 1 1/2 spiseskjeer med 1/2 x 1/8 tommers (ca. 1,3 x 0,3 cm) biter av fersk appelsinskall, mesteparten av det hvite laget fjernet
- 2 vårløk, trimmet og kuttet i 5 cm lange biter
- 6 skiver fersk appelsin
Fremgangsmåte
- 1Mariner storfe med natron i kjøleskapet i 8 timer eller, helst, over natten. Etter marineringen, vask grundig, to ganger, med kaldt vann. La det renne av og tørk det med kjøkkenpapir. Legg storfe i en bolle, tilsett eggehvite, og bland godt til storfe er dekket. Tilsett vinen, hvit pepper, 1 spiseskje peanøttolje og maisstivelse, og bland med hånden hver gang en ingrediens er tilsatt. La det hvile i 1 time, i kjøleskapet. Det skal ikke være noe rester igjen.
- 2I en bolle, bland sammen sausens ingredienser og sett til side.
- 3Varm opp en wok på høy varme i 1 minutt. Tilsett 3 1/2 kopper peanøttolje og varm opp til 200 grader Celsius. Legg storfe-strimlene, én om gangen, i oljen og kok i 1 1/2 minutt, løsne storfe med en slikkepott. Ta opp med en sil og la det renne av. Varm opp oljen igjen til 220 grader Celsius. Legg storfe-strimlene i oljen igjen og kok i 2 minutter, til storfe blir sprøtt. Ta opp og la det renne av.
- 4Hell av alt unntatt 1 spiseskje olje fra woken og varm opp på høy varme i 20 sekunder. Tilsett tørkede chilier, rør, og kok til de blir mørkere. Tilsett ingefær og hvitløk, og rør kort. Tilsett fersk chili og appelsinskall, og rør kort. Tilsett vårløk, og bland godt. Legg storfe i woken og kok, mens du rører, i 45 sekunder. Lag en fordypning i midten av blandingen, hell i sausblandingen, og rør inn. Bland godt til sausen er absorbert og storfe har fått en blank overflate. Overfør til et serveringsfat og server, pyntet med appelsinskiver.