Monterey Chicken
oppskrift på monterey chicken - en saftig og smakfull rett med ost, bacon og marinader. perfekt for middagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 skinnfrie, benfrie kyllingbrysthalvdelar
- 2. 1 kopp teriyaki-marinadesaus
- 3. 1/2 pund bacon
- 4. 2 spiseskjeer smør
- 5. 1 liten løk, skåret i lange skiver
- 6. 1 liten grønn paprika, skåret i tynne strimler
- 7. 1 (8 ounces) pakke ferske sopp, grovhakket
- 8. 4 skiver mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 11. Marinere: Plasser kylling i en ikke-porøs glassform eller bolle. Hell marinaden over kyllingen og vend den godt slik at den blir dekket. Dekk til og sett i kjøleskapet for å marinere i 1 til 2 timer.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 33. Plasser kyllingen i en ildfast form på 23x33 cm og stek i forvarmet ovn i 20 til 30 minutter, eller til den er gjennomstekt og saften renner ut.
- 44. I mellomtiden, legg bacon i en stor, dyp stekepanne. Stek over middels høy varme til det er jevnt brunt. La det renne av og sett til side.
- 55. I samme panne, smelt smør over middels høy varme. Sauter løk, paprika og sopp i ca. 3 til 5 minutter. Tilsett den resterende tredjedelen av marinaden og la det småkoke til det er mykt. La løken renne av og sett til side.
- 66. Legg baconstrimler oppå den stekte kyllingen. Fordel løkblandingen over og legg en skive ost på hver brystdel. Stek i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til osten er smeltet og boblende.