
Kyllingbryst med miso-glaze og grønnsaks-sushiris
Lær å lage en smakfull miso-glassert kyllingbryst servert med grønnsaksris og sushi, perfekt for en spennende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hvit misopasta (finnes i helsekostbutikker)
- 1/4 kopp sukker
- 1/4 kopp kyllingbuljong
- 3 ss rapsolje
- 1 ss finhakket ingefær
- 4 skinn- og benfrie kyllingbryst (ca. 85 g hver)
- 1 kopp strimlet napa-kål
- 1/2 kopp revne gulrøtter
- 1/4 kopp hakket rød paprika
- 1/4 kopp riseddik
- 1 ts salt
- 2 kopper kokt kortkornet sushiris
- 1/4 kopp soyasaus
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland miso, sukker, buljong, olje og ingefær. Tilsett kylling; vend den godt inn, dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time. Bland grønnsaker i en bolle med eddik og salt; sett til side. Varm opp ovnen til 190°C. Legg kyllingen på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie. Brett opp kantene på folien. Hell marinaden over kyllingen. Stek i 20 minutter eller til gjennomstekt. Bland ris med grønnsaksblandingen. La kyllingen avkjøle i 5 minutter; skjær hver brystdel diagonalt i 3 biter. Server kyllingen over ris med soyasaus på siden.