Soy-baserte kyllingkebab med sesam- og sitrusstrøssel

Soy-baserte kyllingkebab med sesam- og sitrusstrøssel

Oppdag hvordan du lager saftige soy-glasert kyllingspyd toppet med en frisk sitrus- og sesamblanding. Perfekt for sommergrillen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer ristet hvite og/eller svarte sesamfrø
  • 1 spiseskje tynne skiver av gressløk
  • 1 teskje Aleppo- eller annen mild rød pepperflak
  • 1/2 teskje finrevet sitronskall
  • Koshersalt
  • 1/3 kopp (pakket) lyst brunt sukker
  • 1/3 kopp mirin (søt japansk risvin)
  • 1/3 kopp soyasaus
  • 1/4 kopp usaltet riseddik
  • 1 1/4 pund skinn- og benfri kyllinglår
  • Vegetabilsk olje (til grilling)
  • Koshersalt
  • 8 metallspyd (8–12 tommer lange)

Fremgangsmåte

  1. 1Lag sesam- og sitrusstrøssel: Bland sesamfrø, gressløk, Aleppokrydder og sitrzest i en liten bolle for å blande; smak til med salt.
  2. 2Bland sesamfrø, gressløk, Aleppokrydder og sitrusskall i en liten bolle for å blande; smak til med salt.
  3. 3Lag kyllingkebabene: Bland brunt sukker, mirin, soyasaus og eddik i en liten kjele. Overfør 1/4 kopp av blandingen til en stor, lufttett plastpose. Arbeid med én kyllinglår av gangen, skjær dem i to på langs. Legg dem i posen med marinaden og masser marinaden inn i kyllingen. La det marinere i minst 2 timer eller opptil 12 timer. I mellomtiden, kok opp resten av marinaden over middels høy varme og la den koke til den er redusert til halvparten og litt tykkere (nesten sirupsaktig), ca. 8–10 minutter. Ta glazéen av varmen. Forbered en grill med middels høy, indirekte varme (for kullgrill, bank kullene på den ene siden; for gassgrill, la én eller to brennere være av). Pensle risten med olje. Tre kyllingbitene på 6–8 spyd, brett dem og legg dem oppå hverandre for å danne en kompakt form. Krydre lett med salt og grill over direkte varme, snu ca. hvert minutt, til de er brune og begynner å få små brente flekker, ca. 4 minutter. Flytt dem til den kjøligere siden av grillen og fortsett å grille, pensle lett med glazéen og snu ca. hver 30. sekund, til de er gjennomstekte og dekket med glazé, ca. 5 minutter til. Server kyllingen toppet med sesam- og sitrusstrøssel.
  4. 4Bland brunt sukker, mirin, soyasaus og eddik i en liten kjele. Overfør 1/4 kopp av blandingen til en stor, lufttett plastpose. Arbeid med én kyllinglår av gangen, skjær dem i to på langs. Legg dem i posen med marinaden og masser marinaden inn i kyllingen. La det marinere i minst 2 timer eller opptil 12 timer.
  5. 5I mellomtiden, kok opp resten av marinaden over middels høy varme og la den koke til den er redusert til halvparten og litt tykkere (nesten sirupsaktig), ca. 8–10 minutter. Ta glazéen av varmen.
  6. 6Forbered en grill med middels høy, indirekte varme (for kullgrill, bank kullene på den ene siden; for gassgrill, la én eller to brennere være av). Pensle risten med olje. Tre kyllingbitene på 6–8 spyd, brett dem og legg dem oppå hverandre for å danne en kompakt form. Krydre lett med salt og grill over direkte varme, snu ca. hvert minutt, til de er brune og begynner å få små brente flekker, ca. 4 minutter. Flytt dem til den kjøligere siden av grillen og fortsett å grille, pensle lett med glazéen og snu ca. hver 30. sekund, til de er gjennomstekte og dekket med glazé, ca. 5 minutter til. Server kyllingen toppet med sesam- og sitrusstrøssel.
  7. 7Forberedelse: Glazéen kan lages 12 timer i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før bruk.
  8. 8Glazéen kan lages 12 timer i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Ta den ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før bruk.