Hello Fresh Mobile Banner
Yin-Yang laks

Yin-Yang laks

Lær hvordan du lager en vakker og smakfull yin-yang salmon med denne enkle oppskriften. Perfekt for en elegant forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp varm rød peppersaus
  • 2. 1/2 kopp brunt sukker, eller etter smak
  • 3. 2 ss smør
  • 4. 1 ss honning
  • 5. 2 ss fersk sitronsaft
  • 6. 1 ss olivenolje
  • 7. 1 (900 gram) laksefilet uten bein
  • 8. 1/4 kopp hakket grønn løk
  • 9. en klype salt
  • 10. en klype nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen den varme sausen, brunt sukker, smør, honning og sitronsaft i en kjele over middels varme. Rør kontinuerlig i 3 til 4 minutter, til sukkeret har løst seg opp og blandingen er godt blandet. Ta av varmen og sett til side.
  2. 22. Smør en ildfast form med olivenolje. Stikk hull i laksen med en gaffel, og legg den i formen. Hell den reserverte sausen over fisken, topp med grønn løk, og krydre med salt og pepper. Mariner i 30 minutter.
  3. 33. Forvarm ovnen til 220 °C (425 °F).
  4. 44. Stek laksen i den forvarmede ovnen, uten å dekke den, til fisken flaker seg lett med en gaffel, ca. 25 minutter.