Zucchini-frittata

Zucchini-frittata

oppskrift på zucchini frittata - en enkel, sunn og smakfull frokost eller lunsj. rask å lage og perfekt for en mettende start på dagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 små fedd hvitløk
  • Olivenolje til steking
  • 1 middels stor zucchini
  • 1/2 bunt basilikum
  • 8 egg
  • 2 spiseskjeer melk
  • Salt og pepper
  • 1/4 kopp revet Parmesan

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen.
  2. 2Start med å knuse litt hvitløk og varme det opp i litt olivenolje i en middels non-stick stekepanne på komfyren. Mens det varmes opp, skjær zucchinin i tynne skiver med en mandolin. Når oljen og hvitløken er varme, riv litt basilikum i pannen og tilsett alle de skivede zucchiniene. Kok til zucchinin er mør, men ikke gjennomkokt, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
  3. 3Pisk eggene i en blender med litt melk og litt salt og pepper. Kjør på høyeste hastighet.
  4. 4Hell eggeblandingen i stekepannen og la den stå i 1 minutt. Når det ikke er mye løs egg igjen i pannen, riv litt Parmesan over og sett pannen under grillen i 1 minutt.
  5. 5Ta pannen ut av grillen, la den avkjøle seg og la den stå i pannen i 5 minutter. Når den er avkjølt, legg en tallerken oppå pannen og snu den over på tallerkenen. Skjær i skiver og server.