
Banan-våkne-barer
oppskrift på banan wake-up bars, perfekte som en sunn og energigivende frokost eller mellommåltid. enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1/3 kopp peanøttsmør
- 1/3 kopp brunt sukker
- 2 ½ spiseskjeer smør
- 1 egg
- ½ teskje vaniljeekstrakt
- 1 moden banan, most
- 2/3 kopp havregryn
- 1/3 kopp hvetemel
- 2 spiseskjeer hvetegress
- ¼ teskje natron
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23x23 cm (9x9 tommer) bakeform.
- 2I en blandebolle, pisk sammen peanøttsmør, brunt sukker og smør med en elektrisk mikser til det er glatt og luftig. Pisk inn egg og vaniljeekstrakt, deretter bananen. Rør inn havregryn, mel, hvetegerm og natron til alt er godt blandet. Fordel deigen i den forberedte bakeformen.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til kaken er stivnet og lett brunet, ca. 20 til 25 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl i formen på en avkjølingsrist før du skjærer den i barer.