Kjøttkaker av kalvekjøtt med rød paprika og spinat

Kjøttkaker av kalvekjøtt med rød paprika og spinat

Lær hvordan du lager en smakfull okse- og svinekjøtt loaf med rødt paprika og spinat. En enkel oppskrift for en sunn og deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor rød paprika
  • 2. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3. 1/2 pakke fersk babyspinat på 6 unser
  • 4. 2 kopper hakket løk
  • 5. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 6. 2 kopper ferske brødsmuler laget av fransk brød
  • 7. 2 store egg
  • 8. 1/2 kopp hakket fersk basilikum
  • 9. 6 spiseskjeer ketchup
  • 10. 2 spiseskjeer hakket fersk timian
  • 11. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 12. 1 spiseskje ferdiglaget biffsaus
  • 13. 1 1/2 teskjeer salt
  • 14. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 15. 900 gram karbonadedeig av kalv

Fremgangsmåte

  1. 11. Grill rød paprika over gassbluss eller i ovn til den er svart på alle sider. Pakk den inn i en papirpose og la den stå i 10 minutter. Skrell, fjern frø og skjær paprikaen i 1/2-tommers brede strimler. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett spinat og vend den forsiktig til den akkurat har visnet, ca. 2 minutter. Overfør spinaten til en liten bolle. Tilsett resten av olivenoljen i pannen, og deretter løk og hvitløk; sautér til løken er myk, ca. 5 minutter. Overfør løkblandingen til en stor bolle. Rør inn brødsmuler, egg, basilikum, ketchup, timian, sennep, kjøttsaus, 1 1/2 teskje salt og 1/2 teskje svart pepper i løkblandingen. Bland inn kalvkjøttet. Ha halvparten av kalvblandingen i en 23 x 13 x 8 cm (9 x 5 x 3 tommer) metallform til kjøttdeig. Bruk baksiden av en skje til å lage en 2,5 cm (1 tomme) bred, 1,3 cm (1/2 tomme) dyp kanal langs midten av formen. Legg halvparten av paprika-strimlene i kanalen. Legg lagvis med spinat og resten av paprikaen. Fyll formen med resten av kalvblandingen, og trykk den godt ned. Stek kjøttkaken til den er brun på toppen og et steketermometer som er satt inn i midten viser 71°C (160°F), ca. 50 minutter. La den avkjøle i 15 minutter. Skjær i 8 skiver og server.
  2. 22. Grill rød paprika over gassbluss eller i ovn til den er svart på alle sider. Pakk den inn i en papirpose og la den stå i 10 minutter. Skrell, fjern frø og skjær paprikaen i 1/2-tommers