Rotgrønnsaker Anna

Rotgrønnsaker Anna

oppskrift på deilige rotgrønnsaker med anna, perfekt for sesongen. enkel å lage, sunn og velsmakende. ideell for hverdagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Smørefri vegetabilsk spray
  • 6 spiseskjeer (3/4 stykke) smør, smeltet, delt
  • 570 gram russetpoteter (ca. 2 mellomstore), skrelt, skåret i knapt 1/8-tommers tykke skiver
  • 1 sellerirot (celeriac) med diameter på 3 tommer, trimmet, skrelt, delt i to, svært tynne skiver (1 1/4 til 1 1/2 kopper)
  • 1 middels stor nepe, skrelt, delt i to, svært tynne skiver (1 1/4 til 1 1/2 kopper)
  • 1 teskje finhakket fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 1Spray en non-stick ovnssikker stekepanne med vegetabilsk oljespray; tilsett 2 spiseskjeer smør som er smeltet. Legg ut halve potetskiver i pannen, overlappende i sirkulære mønstre. Strø lett med salt og pepper. Bytt ut med sellerirotskiver og turnipskiver oppå potetene i overlappende sirkulære lag. Strø med rosmarin, og dryss deretter lett med salt og pepper. Hell over 2 spiseskjeer smør som er smeltet. Legg på de resterende potetskivene i overlappende sirkulære lag. Strø lett med salt og pepper. Trykk ned med en slikkepott for å komprimere. Forvarm ovnen til 200°C. Kok grønnsakene over middels varme i 5 minutter. Skru ned varmen til lav-medium; dekk til og kok til bunnen er gyllen, omtrent 25 minutter. Fjern lokket og hell over 2 spiseskjeer smør som er smeltet. Overfør pannen til ovnen; stek uten lokk til grønnsakene er veldig møre og gyldne, 20 til 25 minutter. Bruk en liten kniv til å løsne grønnsakene fra pannen. Plasser et stort fat oppå pannen. Bruk grytehansker, hold pannen og fatet godt sammen og snu grønnsakene oppå fatet. Skjær i båter og server.
  2. 2Spray en non-stick ovnssikker stekepanne med vegetabilsk oljespray; tilsett 2 spiseskjeer smør som er smeltet. Legg ut halve potetskiver i pannen, overlappende i sirkulære mønstre. Strø lett med salt og pepper. Bytt ut med sellerirotskiver og turnipskiver oppå potetene i overlappende sirkulære lag. Strø med rosmarin, og dryss deretter lett med salt og pepper. Hell over 2 spiseskjeer smør som er smeltet. Legg på de resterende potetskivene i overlappende sirkulære lag. Strø lett med salt og pepper. Trykk ned med en slikkepott for å komprimere.
  3. 3Forvarm ovnen til 200°C. Kok grønnsakene over middels varme i 5 minutter. Skru ned varmen til lav-medium; dekk til og kok til bunnen er gyllen, omtrent 25 minutter. Fjern lokket og hell over 2 spiseskjeer smør som er smeltet. Overfør pannen til ovnen; stek uten lokk til grønnsakene er veldig møre og gyldne, 20 til 25 minutter.
  4. 4Bruk en liten kniv til å løsne grønnsakene fra pannen. Plasser et stort fat oppå pannen. Bruk grytehansker, hold pannen og fatet godt sammen og snu grønnsakene oppå fatet. Skjær i båter og server.