
Grillet cubansk sandwich (Sandwich Cubano)
oppskrift på en autentisk grillet cubansk sandwich, perfekt for en smakfull lunsj eller middag med sprø skorpe og saftig fyll.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 brød av cubansk brød, skåret langs med
- 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, myknet
- 3 spiseskjeer gul sennep, eller etter smak
- 680 gram kokt skinke, skivet
- 680 gram stekt svinekjøtt, skivet
- 450 gram sveitserost, skivet
- 1 kopp sylteagurk, skåret i skiver, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Sett sammen smørbrødet
- 2Smør 2 spiseskjeer smør på den ene halvdelen av brødloftet og et tynt lag med sennep på den andre.
- 3Legg 1 til 2 lag med skinke, svin, ost og til slutt sylteagurk på den smurte brødskiven, og legg den andre brødskiven med sennep oppå.
- 4Smør 2 spiseskjeer smør på den ene halvdelen av brødloftet og et tynt lag med sennep på den andre.
- 5Legg 1 til 2 lag med skinke, svin, ost og til slutt sylteagurk på den smurte brødskiven, og legg den andre brødskiven med sennep oppå.
- 6Pakk smørbrødet inn i folie
- 7Smør resten av smøret jevnt over utsiden av smørbrødet, og pakk det helt inn i aluminiumsfolie.
- 8Smør resten av smøret jevnt over utsiden av smørbrødet og pakk det helt inn i aluminiumsfolie.
- 9Press og grill smørbrødet
- 10Varm opp grillen til høy varme (550°F) og lukk lokket.
- 11Vent minst 15 minutter før du senker varmen til middels-høy (450°F) og fortsetter.
- 12Før du legger smørbrødet på grillen, trykk det ned med hendene for å flattrykke det.
- 13Plasser det innpakkede, flattrykte smørbrødet på grillen, og legg en murstein, grillpresse eller annet tungt, varmebestandig objekt oppå.
- 14Lukk lokket og grill i 5 til 6 minutter på hver side.
- 15Ta det innpakkede smørbrødet av grillen og fjern folien.
- 16Sett smørbrødet tilbake på grillen og grill i ca. 2 til 3 minutter på hver side, eller til begge brødskivene er sprø og gyldne.
- 17Varm opp grillen til høy varme (550°F) og lukk lokket.
- 18Vent minst 15 minutter før du senker varmen til middels-høy (450°F) og fortsetter.
- 19Før grilling, trykk ned på smørbrødet med hendene for å flattrykke det.
- 20Plasser det innpakkede, flattrykte smørbrødet på grillen, og legg en murstein, grillpresse eller annet tungt, varmebestandig objekt oppå.
- 21Lukk lokket og grill i 5 til 6 minutter på hver side.
- 22Ta det innpakkede smørbrødet av grillen og fjern folien.
- 23Sett smørbrødet tilbake på grillen og grill i ca. 2 til 3 minutter på hver side, eller til begge brødskivene er sprø og gyldne.
- 24Skjær og server
- 25Ta smørbrødet av grillen og skjær det i en vinkel i små trekantede biter.
- 26Plasser på et stort fat og server mens det fortsatt er varmt.
- 27Ta smørbrødet av grillen og skjær det i en vinkel i små trekantede biter.
- 28Plasser på et stort fat og server mens det fortsatt er varmt.