Grillet cubansk sandwich (Sandwich Cubano)

Grillet cubansk sandwich (Sandwich Cubano)

oppskrift på en autentisk grillet cubansk sandwich, perfekt for en smakfull lunsj eller middag med sprø skorpe og saftig fyll.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 brød av cubansk brød, skåret langs med
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, myknet
  • 3 spiseskjeer gul sennep, eller etter smak
  • 680 gram kokt skinke, skivet
  • 680 gram stekt svinekjøtt, skivet
  • 450 gram sveitserost, skivet
  • 1 kopp sylteagurk, skåret i skiver, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Sett sammen smørbrødet
  2. 2Smør 2 spiseskjeer smør på den ene halvdelen av brødloftet og et tynt lag med sennep på den andre.
  3. 3Legg 1 til 2 lag med skinke, svin, ost og til slutt sylteagurk på den smurte brødskiven, og legg den andre brødskiven med sennep oppå.
  4. 4Smør 2 spiseskjeer smør på den ene halvdelen av brødloftet og et tynt lag med sennep på den andre.
  5. 5Legg 1 til 2 lag med skinke, svin, ost og til slutt sylteagurk på den smurte brødskiven, og legg den andre brødskiven med sennep oppå.
  6. 6Pakk smørbrødet inn i folie
  7. 7Smør resten av smøret jevnt over utsiden av smørbrødet, og pakk det helt inn i aluminiumsfolie.
  8. 8Smør resten av smøret jevnt over utsiden av smørbrødet og pakk det helt inn i aluminiumsfolie.
  9. 9Press og grill smørbrødet
  10. 10Varm opp grillen til høy varme (550°F) og lukk lokket.
  11. 11Vent minst 15 minutter før du senker varmen til middels-høy (450°F) og fortsetter.
  12. 12Før du legger smørbrødet på grillen, trykk det ned med hendene for å flattrykke det.
  13. 13Plasser det innpakkede, flattrykte smørbrødet på grillen, og legg en murstein, grillpresse eller annet tungt, varmebestandig objekt oppå.
  14. 14Lukk lokket og grill i 5 til 6 minutter på hver side.
  15. 15Ta det innpakkede smørbrødet av grillen og fjern folien.
  16. 16Sett smørbrødet tilbake på grillen og grill i ca. 2 til 3 minutter på hver side, eller til begge brødskivene er sprø og gyldne.
  17. 17Varm opp grillen til høy varme (550°F) og lukk lokket.
  18. 18Vent minst 15 minutter før du senker varmen til middels-høy (450°F) og fortsetter.
  19. 19Før grilling, trykk ned på smørbrødet med hendene for å flattrykke det.
  20. 20Plasser det innpakkede, flattrykte smørbrødet på grillen, og legg en murstein, grillpresse eller annet tungt, varmebestandig objekt oppå.
  21. 21Lukk lokket og grill i 5 til 6 minutter på hver side.
  22. 22Ta det innpakkede smørbrødet av grillen og fjern folien.
  23. 23Sett smørbrødet tilbake på grillen og grill i ca. 2 til 3 minutter på hver side, eller til begge brødskivene er sprø og gyldne.
  24. 24Skjær og server
  25. 25Ta smørbrødet av grillen og skjær det i en vinkel i små trekantede biter.
  26. 26Plasser på et stort fat og server mens det fortsatt er varmt.
  27. 27Ta smørbrødet av grillen og skjær det i en vinkel i små trekantede biter.
  28. 28Plasser på et stort fat og server mens det fortsatt er varmt.