Tunatapenade

Tunatapenade

Lær hvordan du lager en deilig tuna tapenade, perfekt som forrett eller pålegg. En enkel oppskrift med få ingredienser, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp hermetiske, utstenkte svarte oliven
  • 1/2 kopp glasserte, utstenkte grønne oliven
  • 4 spiseskjeer kapers
  • 1 sitron, revet skall og saften
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 (140–170 gram) boks tunfisk i olje
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • Crostini, oppskrift følger
  • 1 baguette
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bland alle ingrediensene, unntatt tunfisk, i en food processor til det er jevnt, men fortsatt litt chunky. Overfør til en mellomstor serveringsskål.
  3. 3Tøm tunfisken, men skyll den ikke. Del tunfisken i små biter med en gaffel. Legg den i olivenbladningen og bland forsiktig med en gaffel.
  4. 4Krydre med salt og pepper etter smak. Server med crostini.
  5. 5Crostini:
  6. 6Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
  7. 7Skjær baguetten i tynne skiver på skrå. I en liten bolle, bland oljene med salt og pepper etter smak.
  8. 8Bruk en pensel til å påføre et tynt lag av oljen på én side av brødskivene.
  9. 9Legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er gylne og sprø, ca. 8–10 minutter.
  10. 10Antall: ca. 24 skiver