
Tunatapenade
Lær hvordan du lager en deilig tuna tapenade, perfekt som forrett eller pålegg. En enkel oppskrift med få ingredienser, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hermetiske, utstenkte svarte oliven
- 1/2 kopp glasserte, utstenkte grønne oliven
- 4 spiseskjeer kapers
- 1 sitron, revet skall og saften
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 (140–170 gram) boks tunfisk i olje
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- Crostini, oppskrift følger
- 1 baguette
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland alle ingrediensene, unntatt tunfisk, i en food processor til det er jevnt, men fortsatt litt chunky. Overfør til en mellomstor serveringsskål.
- 3Tøm tunfisken, men skyll den ikke. Del tunfisken i små biter med en gaffel. Legg den i olivenbladningen og bland forsiktig med en gaffel.
- 4Krydre med salt og pepper etter smak. Server med crostini.
- 5Crostini:
- 6Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
- 7Skjær baguetten i tynne skiver på skrå. I en liten bolle, bland oljene med salt og pepper etter smak.
- 8Bruk en pensel til å påføre et tynt lag av oljen på én side av brødskivene.
- 9Legg skivene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er gylne og sprø, ca. 8–10 minutter.
- 10Antall: ca. 24 skiver