Lilla søtpotetsuppe med saltede sopp

Lilla søtpotetsuppe med saltede sopp

oppskrift på en kremet lilla søtpotetsuppe med saltede sopp, perfekt for en varmende forrett eller lavterskel middag. enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper hakkede sjampinjonger
  • 2. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 3. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 4. Havsalt
  • 5. 450 gram lilla søtpotet (ca. 4 mellomstore)
  • 6. 1/2 søt løk, hakket
  • 7. 1/2 teskje malt kanel
  • 8. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 9. 1/4 teskje chilipulver
  • 10. Nykvernet svart pepper
  • 11. 2 kopper lett kokosmelk
  • 12. 2 kopper filtrert vann
  • 13. 1/4 kopp ferske timianblader, sett til side 1 spiseskje av dette til pynt på alle porsjoner
  • 14. Saften av 1 sitron
  • 15. 1 spiseskje ren lønnesirup
  • 16. Olivenolje, til pynt
  • 17. Finn lilla søtpotet på din lokale helsekostbutikk eller asiatisk marked, eller bruk vanlige søtpoteter.

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Legg to bakeplater med aluminiumsfolie. I en stor bolle, bland soppene, eddik, 2 spiseskjeer av oljen og 1 spiseskje salt, og rør godt. Fordel blandingen jevnt på den ene av de forberedte bakeplatene. Arranger søtpotetene på den andre bakeplaten. Plasser soppen på nederste rille og søtpotetene på rillen over. Stek soppen i 30 minutter, til den er fast og tørr, men ikke sprø. Stek søtpotetene i 45 minutter, eller til de naturlige sukkersmakene begynner å karamellisere og de er myke når du stikker en kniv i midten. I en middels stor stekepanne, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje over middels varme. Tilsett løk, 1 teskje salt, kanel, spisskummen, chilipulver og pepper etter smak, og sautér i 5 minutter, eller til løken er duftende og gjennomsiktig. Overfør løk og de stekte søtpotetene til en kraftig blender, og tilsett kokosmelk, vann, 1/4 kopp timian, sitronsaft, lønnesirup, salt og pepper etter smak. Kjør til suppen er tykk og kremet. Sørg for at lokket på blenderen er godt på før du blender. (Alternativt kan du tilsette alle ingrediensene i en suppegryte og blende med en stavmikser.) Hvis suppen blir for tykk (ikke alle potetene har like mye stivelse), tynn ut suppen med litt vann. Juster krydder etter smak. Server suppen i boller, toppet med 2 til 3 spiseskjeer av soppen, et dryss timian og en skvett olivenolje. Server varm/varm.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Legg to bakeplater med aluminiumsfolie. I en stor bolle, bland soppene, eddik, 2 spiseskjeer av oljen og 1 spiseskje salt, og rør godt. Fordel blandingen jevnt på den ene av de forberedte bakeplatene. Arranger søtpotetene på den andre bakeplaten. Plasser soppen på nederste rille og søtpotetene på rillen over. Stek soppen i 30 minutter, til den er fast og tørr, men ikke sprø. Stek søtpotetene i 45 minutter, eller til de naturlige sukkersmakene begynner å karamellisere og de er myke når du stikker en kniv i midten.
  3. 33. I en middels stor stekepanne, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje over middels varme. Tilsett løk, 1 teskje salt, kanel, spisskummen, chilipulver og pepper etter smak, og sautér i 5 minutter, eller til løken er duftende og gjennomsiktig.
  4. 44. Overfør løk og de stekte søtpotetene til en kraftig blender, og tilsett kokosmelk, vann, 1/4 kopp timian, sitronsaft, lønnesirup, salt og pepper etter smak. Kjør til suppen er tykk og kremet. Sørg for at lokket på blenderen er godt på før du blender. (Alternativt kan du tilsette alle ingrediensene i en suppegryte og blende med en stavmikser.) Hvis suppen blir for tykk (ikke alle potetene har like mye stivelse), tynn ut suppen med litt vann. Juster krydder etter smak.
  5. 55. Server suppen i boller, toppet med 2 til 3 spiseskjeer av soppen, et dryss timian og en skvett olivenolje. Server varm/varm. Oppbevar i en lufttett glassbeholder i kjøleskapet i opptil én uke.