Hot Honey Peanut Butter Cookies
oppskrift på hot honey peanøttsmør kjeks. deilige småkaker med en perfekt balanse av sødme og krydder, ideelle for helgen eller hverdagskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel (se Kok’s notat)
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 stykke usaltet smør, romtemperert
- 3/4 kopp varm honning
- 1 stort egg, romtemperert
- 3/4 kopp chunky peanøttsmør
- 1 teskje vanilje
- 1/3 kopp sukker
- 2 teskjeer chiliflak
- 3/4 kopp honningristede peanøtter, hakket
Fremgangsmåte
- 1Visp melet, natron og salt sammen i en middels stor bolle. I en stor bolle, pisk smøret til det er glatt med en elektrisk mikser. Hell i honningen, og fortsett å piske hele tiden. Pisk inn egget til det er godt blandet. Rør inn peanøttsmøret og vaniljen til det er jevnt og kremaktig, deretter rører du inn de tørre ingrediensene til alt er godt blandet. Dekk til og sett i kjøleskapet til det er fast, ca. 1 time.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg to bakeplater med bakepapir. Bland sukker, chiliflak og peanøtter i en middels stor bolle. Ta en stor spiseskje deig og trill den til en ball. Rull den i sukkerblandingen for å dekke den. Plasser på en forberedt bakeplate og trykk ned toppen med bakkanten av en gaffel for å flate ut. Gjenta med resten av deigen, og la det være ca. 5 cm (2 tommer) mellom hver kjeks. Stek til de er gylne og faste, ca. 15 minutter. Avkjøl på bakeplaten i 5 minutter, før du flytter dem over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.