
Kanelboller
Lær hvordan du lager perfekte cinnamon buns med enkel oppskrift. Ideell til helgefrokosten eller når du vil unne deg noe søtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1. 2/3 av en stang (6 spiseskjeer) usaltet smør, myknet, pluss mer til smøring
- 2. Allsidig mel til å støve overflaten
- 3. 1 brød av frossen hvitt brøddeig, tint over natten i kjøleskapet
- 4. 1 kopp lett pakket brunt sukker
- 5. 1 spiseskje malt kanel
- 6. 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
- 7. 1 kopp melis
- 8. 1/3 kopp kremost, myknet
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til deigen og fyllet: Smør lett to runde bakeformer på 8 tommer.
- 33. På en lett melet overflate, kjevle ut deigen til et rektangel på 15 x 7 tommer. I en liten bolle, bland brunt sukker og kanel; sett til side. Smør det myke smøret over deigen. Strø jevnt over kanel-sukker-blandingen på deigen. Begynn ved den lange kanten og rull opp deigen som for en rullekake. Klem sammen sømmen for å forsegle den. Skjær den rullede deigen i 16 skiver og fordel skivene i de forberedte bakeformene. Sett til side på et varmt sted og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 44. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Stek til de er gylne på toppen, ca. 15 minutter. Vend umiddelbart bakeformen opp ned over en avkjølingsrist og løft formen av bollene. Skje fyllet som har blitt igjen i formene over bollene. La bollene avkjøle litt, ca. 10 minutter.
- 55. I mellomtiden, til glasuren: I en middels stor bolle, pisk smør, sukker, kremost og vanilje med en elektrisk mikser til det er luftig. Fordel glasuren over bollene. Server varme.