Rumkake I
oppdag hvordan du lager en deilig rum cake i med vår enkle oppskrift. perfekt som dessert eller til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hakkede valnøtter
- 2. 1 pakke (18,25 unser) gul kakeblanding
- 3. 1/2 kopp mørk rom
- 4. 4 egg
- 5. 1/2 kopp vann
- 6. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 7. 1 pakke (3,5 unser) instant vaniljepuddingblanding
- 8. 1/4 kopp smør
- 9. 1/2 kopp hvitt sukker
- 10. 1/8 kopp vann
- 11. 1/4 kopp mørk rom
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Smør og mel en 25 cm rund kakeform eller en Bundt-form. Strø valnøtter over bunnen av formen.
- 22. Bland sammen kakeblandingen, 1/2 kopp mørk rom, egg, 1/2 kopp kaldt vann, matolje og instant vaniljepudding. Hell røren over valnøttene.
- 33. Stek ved 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 1 time. Avkjøl, snu kaken opp ned på et serveringsfat og stikk hull i toppen.
- 44. For å lage glasur: Smelt smøret i en kjele. Rør inn 1/8 kopp vann og sukker. Kok opp og la det småkoke i 5 minutter under omrøring. Ta kjelen av varmen og rør inn romen. Hell og jevn ut glasuren over toppen og sidene av kaken. Nyt!





