Blå fløyelskake

Blå fløyelskake

Lær hvordan du lager en deilig blue velvet cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for fest og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Smør, til smøring
  • 2 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 1 1/2 teskje kakao pulver
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje fint salt
  • 1 1/2 kopper vegetabilsk olje
  • 1 1/4 kopper sukker
  • 1 kopp kulturmelk, romtemperert
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 2 spiseskjeer blå konditorfarge
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 teskje eplecidereddik
  • 2 store egg, romtempererte
  • 4 kopper melis
  • 1/2 kopp usaltet smør
  • 1/2 kopp kremost
  • 4 til 8 spiseskjeer melk eller vann
  • 1 teskje ren vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: to 20 cm runde kakeformer
  2. 2Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Smør lett og mel formene med mel.
  3. 3I en stor bolle, sikt sammen mel, kakaopulver, natron og salt. I bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, tilsett olje, sukker, kulturmelk, brunt sukker, matfarge, vanilje, eddik og egg. Bland på lav hastighet til det er godt blandet. Med maskinen i gang, tilsett de tørre ingrediensene, én kopp av gangen, til de er akkurat blandet inn i de våte. Fordel kakerøren jevnt i de forberedte kakeformene. Stek til en kakepinne eller kakeprøver kommer ut ren, ca. 30 minutter.
  4. 4Overfør formene til en avkjølingsrist og la dem avkjøle i 10 minutter. Ta kakene ut av formene; hvis nødvendig, bruk en kniv til å løsne kantene. Plasser kakene på risten og la dem avkjøle til romtemperatur.
  5. 5Til glasuren: I en stor bolle, bruk en håndmikser eller bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk sammen melis, smør og kremost. Tilsett 1 ss melk og vanilje. Pisk gradvis inn nok av den resterende melken til å få glasuren glatt og smørbar. Pisk på høy hastighet til den er lys og luftig.
  6. 6Plasser en av kakene på et serveringsfat og dekk med et lag av glasuren. Legg den andre kaken oppå, og bruk resten av glasuren til å dekke toppen og sidene av kaken. Server ved romtemperatur.