
Blå fløyelskake
Lær hvordan du lager en deilig blue velvet cake med denne enkle oppskriften. Perfekt for fest og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Smør, til smøring
- 2 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 1 1/2 teskje kakao pulver
- 1 teskje natron
- 1 teskje fint salt
- 1 1/2 kopper vegetabilsk olje
- 1 1/4 kopper sukker
- 1 kopp kulturmelk, romtemperert
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 spiseskjeer blå konditorfarge
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 teskje eplecidereddik
- 2 store egg, romtempererte
- 4 kopper melis
- 1/2 kopp usaltet smør
- 1/2 kopp kremost
- 4 til 8 spiseskjeer melk eller vann
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: to 20 cm runde kakeformer
- 2Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Smør lett og mel formene med mel.
- 3I en stor bolle, sikt sammen mel, kakaopulver, natron og salt. I bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, tilsett olje, sukker, kulturmelk, brunt sukker, matfarge, vanilje, eddik og egg. Bland på lav hastighet til det er godt blandet. Med maskinen i gang, tilsett de tørre ingrediensene, én kopp av gangen, til de er akkurat blandet inn i de våte. Fordel kakerøren jevnt i de forberedte kakeformene. Stek til en kakepinne eller kakeprøver kommer ut ren, ca. 30 minutter.
- 4Overfør formene til en avkjølingsrist og la dem avkjøle i 10 minutter. Ta kakene ut av formene; hvis nødvendig, bruk en kniv til å løsne kantene. Plasser kakene på risten og la dem avkjøle til romtemperatur.
- 5Til glasuren: I en stor bolle, bruk en håndmikser eller bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, pisk sammen melis, smør og kremost. Tilsett 1 ss melk og vanilje. Pisk gradvis inn nok av den resterende melken til å få glasuren glatt og smørbar. Pisk på høy hastighet til den er lys og luftig.
- 6Plasser en av kakene på et serveringsfat og dekk med et lag av glasuren. Legg den andre kaken oppå, og bruk resten av glasuren til å dekke toppen og sidene av kaken. Server ved romtemperatur.




