Biff- og pølseloff med mozzarella

Biff- og pølseloff med mozzarella

oppskrift på en deilig kjøttkake med oksekjøtt, pølse og mozzarella. perfekt som hovedrett for hele familien. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund magert kjøttdeig av storfe (15 prosent fett)
  • 1 pund grovhakket mozzarellaost laget av helmelk
  • 1 pund søt italiensk pølse, uten svor, kjøttet smuldret
  • 2 kopper hakket fersk basilikum
  • 2 kopper ferske brødsmuler laget av uskadet fransk brød
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 kopp hakkede, avrent oljebakte soltørkede tomater
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ½ ss tørket oregano
  • 2 ts salt
  • 1 ts malt svart pepper
  • 1 kopp tomatsaus, delt
  • 3 store egg, lett pisket
  • ½ kopp tørr rødvin

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Bland de første 11 ingrediensene i en stor bolle. Rør forsiktig inn ½ kopp tomatsaus, egg og vin. Legg kjøttdeigen på et stort stekebrett med kant, og form den til en avlang brødform på ca. 16x4 tommer. Pensle med den resterende ½ koppen tomatsaus. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, og bruk et steketermometer for å sjekke at kjernetemperaturen er mellom 71°C og 77°C, ca. 1 time og 15 minutter.