
Biff- og pølseloff med mozzarella
oppskrift på en deilig kjøttkake med oksekjøtt, pølse og mozzarella. perfekt som hovedrett for hele familien. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund magert kjøttdeig av storfe (15 prosent fett)
- 1 pund grovhakket mozzarellaost laget av helmelk
- 1 pund søt italiensk pølse, uten svor, kjøttet smuldret
- 2 kopper hakket fersk basilikum
- 2 kopper ferske brødsmuler laget av uskadet fransk brød
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 kopp hakkede, avrent oljebakte soltørkede tomater
- 5 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ½ ss tørket oregano
- 2 ts salt
- 1 ts malt svart pepper
- 1 kopp tomatsaus, delt
- 3 store egg, lett pisket
- ½ kopp tørr rødvin
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Bland de første 11 ingrediensene i en stor bolle. Rør forsiktig inn ½ kopp tomatsaus, egg og vin. Legg kjøttdeigen på et stort stekebrett med kant, og form den til en avlang brødform på ca. 16x4 tommer. Pensle med den resterende ½ koppen tomatsaus. Stek kjøttdeigen til den er gjennomstekt, og bruk et steketermometer for å sjekke at kjernetemperaturen er mellom 71°C og 77°C, ca. 1 time og 15 minutter.



