Svinekjøttkoteletter med fiken og balsamicoeddik

Svinekjøttkoteletter med fiken og balsamicoeddik

oppskrift på saftige svinekjøttkoteletter servert med søte fiken og en syrlig balsamico-saus. enkel og smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 1/3-tommers tykke skiver av midtstykke av svinefilet
  • 1 1/2 spiseskje olivenolje
  • 1 spiseskje smør
  • 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
  • 3 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 1 kopp hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 6 ferske modne fiken, delt i fire
  • 1/2 kopp piskefløte
  • 1 spiseskje finhakket persille

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°F. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tung panne over middels høy varme. Legg i 4 skiver svinekjøtt og stek til de er brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør svinekjøttet til et stekebrett. Tilsett resten av oljen (1/2 spiseskje) i pannen. Gjenta med de resterende 4 skivene. Overfør svinekjøttet til ovnen for å holde det varmt. Smelt 1 spiseskje smør i samme panne over middels høy varme. Tilsett finhakkede sjalottløk og stek til de er møre, ca. 2 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer eddik. La det småkoke til eddiken har fordampet, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen, ca. 1 minutt. Tilsett kyllingkraft. La det småkoke til buljongen er redusert til halvparten, ca. 4 minutter. Tilsett fiken og kremfløte. La det småkoke til sausen tykner litt, ca. 4 minutter. Tilsett resten av eddiken (1 spiseskje) og eventuelle saft fra svinekjøttet. La det småkoke til sausen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 2 minutter til. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Forvarm ovnen til 200°F. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tung panne over middels høy varme. Legg i 4 skiver svinekjøtt og stek til de er brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør svinekjøttet til et stekebrett. Tilsett resten av oljen (1/2 spiseskje) i pannen. Gjenta med de resterende 4 skivene. Overfør svinekjøttet til ovnen for å holde det varmt.
  3. 3Smelt 1 spiseskje smør i samme panne over middels høy varme. Tilsett finhakkede sjalottløk og stek til de er møre, ca. 2 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer eddik. La det småkoke til eddiken har fordampet, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen, ca. 1 minutt. Tilsett kyllingkraft. La det småkoke til buljongen er redusert til halvparten, ca. 4 minutter. Tilsett fiken og kremfløte. La det småkoke til sausen tykner litt, ca. 4 minutter. Tilsett resten av eddiken (1 spiseskje) og eventuelle saft fra svinekjøttet. La det småkoke til sausen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 2 minutter til. Smak til med salt og pepper.
  4. 4Anrett svinekjøttet på tallerkener. Øs over sausen. Strø over hakket persille og server.
  5. 5Anrett svinekjøttet på tallerkener. Øs over sausen. Strø over hakket persille og server.