Svinekjøttkoteletter med fiken og balsamicoeddik
oppskrift på saftige svinekjøttkoteletter servert med søte fiken og en syrlig balsamico-saus. enkel og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 1/3-tommers tykke skiver av midtstykke av svinefilet
- 1 1/2 spiseskje olivenolje
- 1 spiseskje smør
- 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
- 3 spiseskjeer balsamicoeddik
- 1 kopp hermetisk lavsalt kyllingbuljong
- 6 ferske modne fiken, delt i fire
- 1/2 kopp piskefløte
- 1 spiseskje finhakket persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°F. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tung panne over middels høy varme. Legg i 4 skiver svinekjøtt og stek til de er brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør svinekjøttet til et stekebrett. Tilsett resten av oljen (1/2 spiseskje) i pannen. Gjenta med de resterende 4 skivene. Overfør svinekjøttet til ovnen for å holde det varmt. Smelt 1 spiseskje smør i samme panne over middels høy varme. Tilsett finhakkede sjalottløk og stek til de er møre, ca. 2 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer eddik. La det småkoke til eddiken har fordampet, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen, ca. 1 minutt. Tilsett kyllingkraft. La det småkoke til buljongen er redusert til halvparten, ca. 4 minutter. Tilsett fiken og kremfløte. La det småkoke til sausen tykner litt, ca. 4 minutter. Tilsett resten av eddiken (1 spiseskje) og eventuelle saft fra svinekjøttet. La det småkoke til sausen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 2 minutter til. Smak til med salt og pepper.
- 2Forvarm ovnen til 200°F. Krydre svinekjøttet med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tung panne over middels høy varme. Legg i 4 skiver svinekjøtt og stek til de er brune, ca. 2 minutter på hver side. Overfør svinekjøttet til et stekebrett. Tilsett resten av oljen (1/2 spiseskje) i pannen. Gjenta med de resterende 4 skivene. Overfør svinekjøttet til ovnen for å holde det varmt.
- 3Smelt 1 spiseskje smør i samme panne over middels høy varme. Tilsett finhakkede sjalottløk og stek til de er møre, ca. 2 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer eddik. La det småkoke til eddiken har fordampet, og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen, ca. 1 minutt. Tilsett kyllingkraft. La det småkoke til buljongen er redusert til halvparten, ca. 4 minutter. Tilsett fiken og kremfløte. La det småkoke til sausen tykner litt, ca. 4 minutter. Tilsett resten av eddiken (1 spiseskje) og eventuelle saft fra svinekjøttet. La det småkoke til sausen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 2 minutter til. Smak til med salt og pepper.
- 4Anrett svinekjøttet på tallerkener. Øs over sausen. Strø over hakket persille og server.
- 5Anrett svinekjøttet på tallerkener. Øs over sausen. Strø over hakket persille og server.




