
Boeuf Bourguignon i slowcooker
oppskrift på biffgryte i crock pot. enkel å lage, perfekt for en mettende middagsrett. prøv denne smakfulle og møre gryten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund høyryggkjøtt, skåret i terninger på 3,8 cm
- 1/4 kopp mel
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 kopp rødvin
- 1 kopp storfekraft
- 2 laurbærblad
- 1 spiseskje fersk timian, finhakket
- 2 poteter, skrelt og skåret i 2,5 cm biter
- 2 stilker selleri, skåret i skiver
- 2 gulrøtter, skrelt og skåret i skiver
- 1 stort løk, hakket i terninger
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 1/2 teskje kosher salt
- 1 boks på 425 g hakkede, usaltede tomater
Fremgangsmåte
- 1Legg det terningkuttede kjøttet og melet i en Ziploc-pose, lukk igjen og rist til kjøttbitene er godt dekket med mel. Varm opp 2 ss olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme, og stek kjøttbitene i 4 minutter til alle sider er pent brune. Ta kjøttet ut av pannen og legg det i en slow cooker. Tilsett rødvin og kraft i stekepannen, og kok opp i ett minutt, mens du skraper av de karamelliserte kjøttrestene i pannen med en tresleiv. Hell den reduserte væsken over i slow cookeren sammen med de resterende ingrediensene, og bland godt. La det småkoke på lav varme i 6–8 timer.
- 2Legg det terningkuttede kjøttet og melet i en Ziploc-pose, lukk igjen og rist til kjøttbitene er godt dekket med mel.
- 3Varm opp 2 ss olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme, og stek kjøttbitene i 4 minutter til alle sider er pent brune.
- 4Ta kjøttet ut av pannen og legg det i en slow cooker.
- 5Tilsett rødvin og kraft i stekepannen, og kok opp i ett minutt, mens du skraper av de karamelliserte kjøttrestene i pannen med en tresleiv.
- 6Hell den reduserte væsken over i slow cookeren sammen med de resterende ingrediensene, og bland godt.
- 7La det småkoke på lav varme i 6–8 timer.



