Agnolotti med artisjokksaus

Agnolotti med artisjokksaus

Lær hvordan du lager delikat agnolotti fylt med smakfulle ingredienser, servert med kremet artisjokksaus. Perfekt for en sofistikert middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pakke med 19 gram frosne artisjokkhjerter, tint og grovhakket
  • 1 kopp halvhav, half-and-half
  • 1 hvitløksfedd, knust
  • 1/8 teskje rød pepperflak
  • Kosher-salt
  • 1 kopp frosne erter (ikke tint)
  • 1 teskje finrevet sitronzest
  • 2 teskjeer fersk sitronjuice
  • 1 pund kjøleskapskald ostagnolotti (måneformet fylt pasta) eller ravioli
  • 1/4 kopp finrevet parmesanost
  • 1/4 kopp ferske basilikumblader, revet i biter

Fremgangsmåte

  1. 1Bland artisjokkene, fløte, hvitløk, rød pepperflak og 1/4 teskje salt i en stor stekepanne, og la det småkoke over middels varme. Dekk til og kok til artisjokkene er møre, omtrent 5 minutter. Tilsett erter og fortsett å koke, dekket, til de er ferdige, ytterligere ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn sitrusskall og saft. Kast hvitløksfeddet.
  2. 2I mellomtiden koker du opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett agnolotti og kok etter anvisning på pakken. Ta opp 1/2 kopp kokevann og sil av pastaen, før du overfører den til stekepannen med sausen.
  3. 3Tilsett parmesan og rør forsiktig til pastaen er dekket av sausen. Tynn ut sausen med litt av det reserverte kokevannet. Rør inn basilikum.
  4. 4Fotograf: Antonis Achilleos