
Agnolotti med artisjokksaus
Lær hvordan du lager delikat agnolotti fylt med smakfulle ingredienser, servert med kremet artisjokksaus. Perfekt for en sofistikert middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke med 19 gram frosne artisjokkhjerter, tint og grovhakket
- 1 kopp halvhav, half-and-half
- 1 hvitløksfedd, knust
- 1/8 teskje rød pepperflak
- Kosher-salt
- 1 kopp frosne erter (ikke tint)
- 1 teskje finrevet sitronzest
- 2 teskjeer fersk sitronjuice
- 1 pund kjøleskapskald ostagnolotti (måneformet fylt pasta) eller ravioli
- 1/4 kopp finrevet parmesanost
- 1/4 kopp ferske basilikumblader, revet i biter
Fremgangsmåte
- 1Bland artisjokkene, fløte, hvitløk, rød pepperflak og 1/4 teskje salt i en stor stekepanne, og la det småkoke over middels varme. Dekk til og kok til artisjokkene er møre, omtrent 5 minutter. Tilsett erter og fortsett å koke, dekket, til de er ferdige, ytterligere ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn sitrusskall og saft. Kast hvitløksfeddet.
- 2I mellomtiden koker du opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett agnolotti og kok etter anvisning på pakken. Ta opp 1/2 kopp kokevann og sil av pastaen, før du overfører den til stekepannen med sausen.
- 3Tilsett parmesan og rør forsiktig til pastaen er dekket av sausen. Tynn ut sausen med litt av det reserverte kokevannet. Rør inn basilikum.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos



