
Kylling med artisjokkpesto og langtidskokt grønnkål med rosa bønner og skinke
En smakfull oppskrift på kylling med artisjokkpesto og braisert grønnkål med rosa bønner og skinke. Perfekt for en næringsrik og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer olivenolje
- 2. 4 (4 unser) benfrie og skinnløse kyllingbrysthalvdelar
- 3. Salt og nykverna svart pepper
- 4. 1 spiseskje saltfri sitron- og urtekrydderblanding
- 5. 1 (14 unser) boks artiskokkhjerter på vann, drenert
- 6. 1 pakke basilikumblader
- 7. 2 fedd hvitløk, skrelt
- 8. 1/2 kopp kyllingbuljong med redusert saltinnhold, eller mer etter behov
- 9. 2 spiseskjeer olivenolje
- 10. 2 spiseskjeer revet Pecorino Romano eller Parmesan
- 11. 2 teskjeer olivenolje
- 12. 1 kopp terningstekt magert skinke
- 13. 450 gram grønnkål, hakket
- 14. 1 (15 unser) boks rosa bønner, skylt og drenert
- 15. 1/2 kopp kyllingbuljong med redusert saltinnhold
- 16. Salt og nykverna svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Krydre kyllingen over hele med salt og svart pepper. Krydre med sitron- og urte-krydder. Legg kyllingen i den varme pannen og stek i 3 til 4 minutter på hver side, til den er gjennomstekt.
- 33. I mellomtiden, i en blender, bland artisjokkhjerter, basilikum, hvitløk, 1/2 kopp kyllingbuljong, olje og ost. Kjør til en jevn saus, og tilsett mer buljong om nødvendig for å oppnå en tykk konsistens. Overfør kyllingen til et serveringsfat og topp med pesto.
- 44. For å lage grønnkål: Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett skinke og stek i 2 minutter, til den er gyllenbrun. Tilsett grønnkål, bønner og buljong, dekk til og damp i 5 minutter, til grønnkålen er mør. Krydre etter smak med salt og svart pepper. Server grønnkål ved siden av kyllingen.



