Laks og grønnsaker med spisskummen-dressing

Laks og grønnsaker med spisskummen-dressing

oppskrift på laks og grønnsaker med en smakfull spisskummen dressing, perfekt for en lett og sunn hovedrett. enkel å lage og ideell for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss grapeseed-olje
  • To 150 g laksefileter, skinn fjernet
  • En klype malt spisskummen
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • Grønnsaker med spisskummen-dressing, oppskrift følger
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 5 ss hvitvinseddik
  • 1 ss spisskummenseeds, ristet og malt
  • 1 ts Dijon-sennep
  • 1/2 ts honning
  • En klype salt
  • En klype pepper
  • 3/4 kopp grapeseed-olje
  • 70 g salatblader
  • En liten håndfull ferske korianderblader
  • Cherrytomater, delt i to, til å blande med grønnsakene

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Strø laksefiletene med spisskummen, salt og pepper, og legg dem i den varme pannen. Stek på den ene siden i 3 minutter, og snu deretter forsiktig og fortsett å koke til de er akkurat gjennomstekt, 3 til 5 minutter til. Hold varm mens du forbereder grønnsakene med spisskummen-dressing.
  2. 2Server med de ferske, dressede grønnsakene på siden.
  3. 3Ha sjalottløk i en liten glassbolle og tilsett eddik, spisskummen, sennep, honning, salt og pepper, og visp godt for å blande. Tilsett sakte oljen mens du visper til dressingen er jevn. Vend noe av dressingen med grønnsakene, koriander og tomater, og server umiddelbart. Oppbevar eventuelt overskudd av dressingen i en lufttett krukke i kjøleskapet.