
Laks og grønnsaker med spisskummen-dressing
oppskrift på laks og grønnsaker med en smakfull spisskummen dressing, perfekt for en lett og sunn hovedrett. enkel å lage og ideell for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss grapeseed-olje
- To 150 g laksefileter, skinn fjernet
- En klype malt spisskummen
- En klype salt
- En klype pepper
- Grønnsaker med spisskummen-dressing, oppskrift følger
- 1 sjalottløk, finhakket
- 5 ss hvitvinseddik
- 1 ss spisskummenseeds, ristet og malt
- 1 ts Dijon-sennep
- 1/2 ts honning
- En klype salt
- En klype pepper
- 3/4 kopp grapeseed-olje
- 70 g salatblader
- En liten håndfull ferske korianderblader
- Cherrytomater, delt i to, til å blande med grønnsakene
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Strø laksefiletene med spisskummen, salt og pepper, og legg dem i den varme pannen. Stek på den ene siden i 3 minutter, og snu deretter forsiktig og fortsett å koke til de er akkurat gjennomstekt, 3 til 5 minutter til. Hold varm mens du forbereder grønnsakene med spisskummen-dressing.
- 2Server med de ferske, dressede grønnsakene på siden.
- 3Ha sjalottløk i en liten glassbolle og tilsett eddik, spisskummen, sennep, honning, salt og pepper, og visp godt for å blande. Tilsett sakte oljen mens du visper til dressingen er jevn. Vend noe av dressingen med grønnsakene, koriander og tomater, og server umiddelbart. Oppbevar eventuelt overskudd av dressingen i en lufttett krukke i kjøleskapet.




