Krydret laks med tomater og stjerneanis

Krydret laks med tomater og stjerneanis

Oppdag en spennende oppskrift på spicy salmon med friske tomater og aromatisk star anise. Perfekt for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss ristet sesamolje (for eksempel asiatisk)
  • 4 stk villlaksfileter à 170 g med skinn
  • 1 kopp hakket rødløk
  • 2 ts finhakket fersk ingefær, skrelt
  • 3/4 ts nykvernet stjerneanis
  • 1/4 til 1/2 ts tørket knust rød pepper
  • 4 plommetomater, renset og hakket
  • 2 ss soyasaus
  • 1 1/2 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165°C. Varm opp olje i en stor non-stick panne over middels varme. Legg i laksen med skinnsiden ned; kok i 2 minutter. Dekk pannen; kok laksen i ytterligere 2 minutter. Overfør laksen med skinnsiden ned til et bakepapirkledd stekebrett. Sett det i ovnen; kok til laksen er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 8 minutter. I mellomtiden, varm opp den samme pannen over middels varme. Tilsett løk og de neste 3 ingrediensene; sautér til løken er gyllen, ca. 5 minutter. Rør inn tomater, soyasaus og sukker. Øk varmen til middels høy og kok opp blandingen til den er litt tykkere, rør av og til, ca. 3 minutter. Fordel laksen på 4 tallerkener og topp med tomatsaus.
  2. 2Forvarm ovnen til 165°C. Varm opp olje i en stor non-stick panne over middels varme. Legg i laksen med skinnsiden ned; kok i 2 minutter. Dekk pannen; kok i ytterligere 2 minutter. Overfør laksen med skinnsiden ned til et bakepapirkledd stekebrett. Sett det i ovnen; kok til laksen er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 8 minutter.
  3. 3I mellomtiden, varm opp den samme pannen over middels varme. Tilsett løk og de neste 3 ingrediensene; sautér til løken er gyllen, ca. 5 minutter. Rør inn tomater, soyasaus og sukker. Øk varmen til middels høy og kok opp blandingen til den er litt tykkere, rør av og til, ca. 3 minutter.
  4. 4Fordel laksen på 4 tallerkener og topp med tomatsaus.