
Krydret laks med tomater og stjerneanis
Oppdag en spennende oppskrift på spicy salmon med friske tomater og aromatisk star anise. Perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss ristet sesamolje (for eksempel asiatisk)
- 4 stk villlaksfileter à 170 g med skinn
- 1 kopp hakket rødløk
- 2 ts finhakket fersk ingefær, skrelt
- 3/4 ts nykvernet stjerneanis
- 1/4 til 1/2 ts tørket knust rød pepper
- 4 plommetomater, renset og hakket
- 2 ss soyasaus
- 1 1/2 ss sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165°C. Varm opp olje i en stor non-stick panne over middels varme. Legg i laksen med skinnsiden ned; kok i 2 minutter. Dekk pannen; kok laksen i ytterligere 2 minutter. Overfør laksen med skinnsiden ned til et bakepapirkledd stekebrett. Sett det i ovnen; kok til laksen er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 8 minutter. I mellomtiden, varm opp den samme pannen over middels varme. Tilsett løk og de neste 3 ingrediensene; sautér til løken er gyllen, ca. 5 minutter. Rør inn tomater, soyasaus og sukker. Øk varmen til middels høy og kok opp blandingen til den er litt tykkere, rør av og til, ca. 3 minutter. Fordel laksen på 4 tallerkener og topp med tomatsaus.
- 2Forvarm ovnen til 165°C. Varm opp olje i en stor non-stick panne over middels varme. Legg i laksen med skinnsiden ned; kok i 2 minutter. Dekk pannen; kok i ytterligere 2 minutter. Overfør laksen med skinnsiden ned til et bakepapirkledd stekebrett. Sett det i ovnen; kok til laksen er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 8 minutter.
- 3I mellomtiden, varm opp den samme pannen over middels varme. Tilsett løk og de neste 3 ingrediensene; sautér til løken er gyllen, ca. 5 minutter. Rør inn tomater, soyasaus og sukker. Øk varmen til middels høy og kok opp blandingen til den er litt tykkere, rør av og til, ca. 3 minutter.
- 4Fordel laksen på 4 tallerkener og topp med tomatsaus.





